Antena 3 CNN Sport Alte sporturi FOTE 2013: Emil Imre a câştigat prima medalie de aur din istoria României

FOTE 2013: Emil Imre a câştigat prima medalie de aur din istoria României

FOTE 2013: Emil Imre a câştigat prima medalie de aur din istoria României
de N.B.    |    19 Feb 2013   •   15:57

Românul Emil Imre a câştigat medalia de aur în finala de patinaj viteză short track, pe distanţa de 1.000 de metri, la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) 2013, marţi, pe Patinoarul din Poiana Braşov.

Imre se află la cea de-a doua medalie a Festivalului, după ce luni, a reuşit să câştige medalia de argint în proba de 500 de metri.

În finala de marţi, Imre a reuşit să se desprindă de concurenţii care au căzut şi s-a luptat cu francezul Tristan Navarro pentru medalia de aur. Românul a reuşit să încheie cursa cu trei miimi de secundă mai rapid decât adversarul său direct, în 1 minut, 33 de secunde şi 745 de miimi. Pe locul trei a venit rusul Denis Airapetian, 1:39.915.

"Mă bucur că am luat aur şi argint la FOTE. Am avut mari emoţii. A fost o zi dificilă, cu mai multe curse de 1.000 m, între care am băut doar apă şi am făcut puţină recuperare. După ce doi dintre concurenţi au căzut în finală aveam asigurată medalia de argint, dar am vrut mai mult decât atât. Acum se vede mai aproape Olimpiada de iarnă de la Soci din 2014", a declarat dublul medaliat de la Braşov.

Aurul lui Imre este prima medalie de aur pentru România la 11 ediţii de iarnă ale FOTE. În celelalte ediţii, sportivii noştri au mai câştigat doar patru medalii de bronz.

×
Subiecte în articol: medalie de aur
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close