Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Globalizare în atletism: Diamond League va înlocui Golden League începând din 2010

Globalizare în atletism: Diamond League va înlocui Golden League începând din 2010

Globalizare în atletism: Diamond League va înlocui Golden League începând din 2010
02 Mar 2009   •   15:26

Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF) a anunţat luni crearea unui nou circuit global cu etape de o zi, ce va purta numele IAAF Diamond League, începând din 2010. Noul sistem îl va înlocui pe actualul ce poartă denumirea Golden League şi care este constituit din şase etape, intenţia IAAF fiind de a contribui şi mai mult la globalizarea atletismului printr-o competiţie care se desfăşura până acum doar în Europa.
În prezent, 12 locaţii au semnat contracte prin care se alătură Diamond League, alte trei fiind în aşteptare. Acest lucru înseamnă că viitoarele competiţii se vor desfăşura în Asia, Europa, Orientul Mijlociu şi Statele Unite. Structura finală a competiţiei va fi confirmată la finalul sezonului 2009.
Atleţii de la 32 de discipline diferite vor putea lua parte la noua competiţie şi toate cele 32 de discipline vor avea aceleaşi premii în bani, fiecare etapă punând la bătaie 416.000 de dolari. Se vor semna de asemenea contracte prin care se va asigura că atleţii cei mai buni din lume vor lua parte la evenimente.
În fiecare din cele 32 de etape va exista şi clasamentul "IAAF Diamond Race", bazat pe puncte acordate la finalul fiecărei etape. Atletul cu cele mai multe puncte la finalul sezonului va primi ca premiu suplimentar un diamant de 4 carate ce valorează în jur de 80.000 de dolari.
Iată care ar putea fi etapele Diamond League: Marele Premiu al Londrei, Marele Premiu al Marii Britanii, Marele Premiu de la Lausanne, Jocurile Bislett de la Oslo, Stockhom DN Galan, Monaco Herculis, Marele Premiu Paris-St-Denis, Memorialul Van Damme de la Bruxeles, Prefontaine Classic Eugene, Marele Premiu de la New York, Marele Premiu de Aur al Chinei, Weltklasse Zurich, DKB ISTAF Berlin, Gala de Aur de la Roma şi Marele Premiu de Atletism al Qatarului de la Doha (ultimele trei etape sunt în aşteptarea confirmării).
Antena3.ro

×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close