Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Înot: Joanne Jackson a corectat recordul mondial la 400 de metri liber cu o secundă

Înot: Joanne Jackson a corectat recordul mondial la 400 de metri liber cu o secundă

Înot: Joanne Jackson a corectat recordul mondial la 400 de metri liber cu o secundă
Sursa foto: joanne jackson inot
17 Mar 2009   •   10:51

Motiv de mândrie pentru britanici la înot. Recordul mondial la proba de 400 de metri liber a fost stabilit în Campionatul Marii Britanii, Joanne Jackson corectând vechiul etalon, al italiencei Francesca Pellegrini, cu aproximativ o secundă. Înotătoarea britanică de 22 de ani este deţinătoarea medaliei olimpice de bronz la această probă, după ce s-a clasat pe locul trei la Beijing.
Pentru a-şi trece numele în cărţile de istorie ale acestui sport Joanne Jackson a oprit cronometrul la 4 minute şi 66 de sutimi, timp cu care a devansat-o pe dubla campioană olimpică de la Beijing, compatrioata Rebecca Adlington care, în mod ironic, a depăşit şi ea vechiul record mondial, dar acest lucru nu i-a fost de ajuns pentru a câştiga proba de la campionatul naţional. Timpul ei a fost de 4:00.89, informează Mediafax.
"Ştiam că am înotat bine şi repede la antrenamente, dar nu ştiam niciodată cum voi înota în competiţie. Sunt foarte încântată că am doborât recordul mondial şi că Becky (Rebecca Adlington, n.r.) a obţinut, la rândul său, un timp mai bun decât fostul record", a precizat noua deţinătoare a recordului mondial la 400 de metri liber, Joanne Jackson, potrivit sursei citate.
Antena3.ro

×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close