Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Jonny Wilkinson se mută în Franţa. Rugbystul s-a transferat la Toulon

Jonny Wilkinson se mută în Franţa. Rugbystul s-a transferat la Toulon

Jonny Wilkinson se mută în Franţa. Rugbystul s-a transferat la Toulon
Sursa foto: jonny wilkinson
19 Mai 2009   •   12:36

Mutare surpriză pentru internaţionalul englez de rugby Jonny Wilkinson. Jucătorul care a explodat la Cupa Mondială din 2003 s-a transferat de la Newcastle Falcons peste Canalul Mânecii, la Toulon. Nu iese însă din calculele naţionalei Albionului, însă, întrucât contractul său cu francezii stipulează clar că "Wilko" se va prezenta la toate turneele pregătitoare ale echipei naţionale.
"Vrea să joace la Cupa Mondială din 2011 cu Anglia. Are doi ani să se pregătească la Toulon. Singura condiţie a fost să fie disponibil pentru testele şi cantonamentele echipei Angliei", a declarat pentru Eurosport preşedintele lui Toulon, Mourad Boudjelllal.
Echipa franceză l-a mai transferat şi pe flyhalful argentinian Felipe Contemponi, care a jucat bine pentru echipa din ţara tangoului la Cupa Mondială din 2007.
Acum în vârstă de 29 de ani, Wilkinson a devenit cunoscut în 2003, când şi-a condus echipa spre o victorie suprinzătoare în finala Cupei Mondiale în faţa Australiei. Atunci, englezii au beneficiat din plin de punctele venite în urma şuturilor din drop ale lui Wilkinson. Rugbystul a fost lovit apoi de o serie interminabilă de accidentări la ligamentele genunchiului, braţ, umăr şi chiar rinichi, care l-au făcut să nu mai apară la nici un meci al naţionalei până în 2007, când a fost din nou cel mai bun jucător de pe teren la redebutul cu Scoţia, marcând 26 de puncte.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close