Antena 3 CNN Sport Alte sporturi L3vi Leipheimer a câştigat Turul Californiei pentru a treia oară consecutiv

L3vi Leipheimer a câştigat Turul Californiei pentru a treia oară consecutiv

L3vi Leipheimer a câştigat Turul Californiei pentru a treia oară consecutiv
Sursa foto: Levi Leipheimer
23 Feb 2009   •   13:38

Americanul Levi Leipheimer a câştigat pentru a treia oară consecutiv Turul Californiei, trecând în pluton linia de sosire din etapa a opta, etapă câştigată de luxemburghezul Frank Schleck. "Prima victorie a fost uriaşă, a doua a fost surprinzătoare şi a treia a fost cea mai frumoasă", a declarat Leipheimer. "Aceasta a fost cursa mea. M-am antrenat mult pe timpul iernii şi acum e timpul să îmi ajut colegii în celelalte curse". Leipheimer, care îl are printre colegi şi pe septuplul campion al Turul Franţei, Lance Armstrong, a preluat conducerea clasamentului general în etapa a doua de luni şi a rămas în top până la final.
Armstrong, aflat la prima cursă în America de Nord de la revenirea în ciclism după o pauză de trei ani şi jumătate, a terminat al şaptelea în clasamentul general. "Am spus de la început că suntem aici să îl ajutăm pe Levi şi am realizat acest lucru. Per total suntem fericiţi", a declarat Armstrong, care a participat la a doua cursă de când şi-a anunţat revenirea în ciclism în luna septembrie a anului trecut.
Leipheimer a început ultima etapă de 156 de kilometri cu un avantaj de 36 de secunde în faţa compatriotului David Zabriskie şi nu a fost nicio clipă ameninţat, terminând cursa în siguranţă pe locul nouă, încadrat de colegii săi de la Astana.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close