Antena 3 CNN Sport Alte sporturi "MECIUL SECOLULUI" va avea loc. Pacquiao şi Mayweather luptă în luna mai

"MECIUL SECOLULUI" va avea loc. Pacquiao şi Mayweather luptă în luna mai

"MECIUL SECOLULUI" va avea loc. Pacquiao şi Mayweather luptă în luna mai
21 Feb 2015   •   20:01

Cinci ani de aşteptare, numeroase runde de negocieri şi discuţii nesfârştite pe tema celui mai bun pugilist pound for pound, toate aceste se vor încheia pe 2 mai, atunci când Manny Pacquiao şi Floyd Mayweather se vor întâlni în ceea ce este, probabil, cel mai aşteptat meci din istoria boxului.

Sigur, în istorie au mai fost confruntări la fel de anticipate, cum sunt cele dintre Ali şi Frazier, sau Ali şi Foreman, a doua confruntare dintre Mike Tyson şi Evander Holyfield, însă Pacquiao vs Mayweather este visul oricărui iubitor de box din ziua de azi.

Acest vis va deveni realitate pe 2 mai, la MGM Grand din Las Vegas, căci unde altundeva se pot întâlni cei doi, decât în oraşul decadenţei şi al zecilor de milioane de dolari pierduţi, oraşul căsătoriilor la minut şi locul unde tot într-un minut atâţia oameni au pierdut totul. La fel şi de această dată, confruntarea dintre cei doi, indiferent de deznodământul ei, ar putea pune punct unor cariere.



Oficial, se luptă pentru trei titluri la categoria supermijlocie. Mayweather deţine centurile în versiunile WBC şi WBA, în timp ce filipinezul este campionul versiunii WBO. Însă învingătorul acestei lupte nu va fi doar campionul categoriei, va fi campionul unei generaţii.

Bursa pentru acest meci va fi, cum era de aşteptat, una imensă, însă muntele de bani pe care cel doi îl vor împărţi, ar putea păşi în faţa orgoliului şi al dreptului de a fi privit drept cel mai mare pugilist din lume. Se vorbeşte despre o sumă care pleacă de la 250 de milioane de dolari, dintre care 150 vor ajunge la Mayweather şi cel puţin 100 la filipinez.

Pacquiao şi Mayweather sunt doi luptători aflaţi la apusul carierelor. Filipinezul are 36 de ani, americanul a împlinit 37. „Money” Mayweather este în continuare neînvins, 47 – 0, în timp ce filipinezul are un record de 54-5-2. Însă, în mod cert, ambii sunt mai pregătiţi ca niciodată pentru această luptă.

„Sunt foarte fericit că eu şi Floyd Mayweather putem oferi această luptă fanilor, după toţi aceşti ani. Au aşteptat destul şi merită. Este o onoare să fiu parte din acest eveniment istoric” a spus Pacquiao într-o declaraţie.
La rândul său, americanul a confirmat spunând că „abia aşteaptă” confruntarea.

Interesul pentru acest meci este atât de mare încât au apărut zvonuri că Marvel ar putea amâna lansarea filmului Avengers: Age of Ultron, programată pentru 1 mai, pentru a nu fi în aceeaşi perioadă cu ceea ce este cu adevărat „Meciul Secolului”.

×
Subiecte în articol: Floyd Mayweather box Las Vegas
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close