Antena 3 CNN Sport Alte sporturi MEDALIE DE ARGINT pentru România, la Campionatele Mondiale de gimnastică

MEDALIE DE ARGINT pentru România, la Campionatele Mondiale de gimnastică

MEDALIE DE ARGINT pentru România, la Campionatele Mondiale de gimnastică
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
12 Oct 2014   •   10:52
Gimnasta Larisa Iordache a câştigat, duminică, medalia de argint în finală la sol, Campionatele Mondiale de la Nanning (China).
Larisa Iordache a intrat a doua în finala de la sol, evoluţia ei fiind notată cu 14,800, cu care a obţinut medalia de argint. Medalia de aur a revenit gimnastei Simone Biles (SUA, 15,333), iar cea de bronz sportivei Aliya Mustafina (Rusia, 14,733). 
Tot duminică, în finala la bârnă, Larisa Iordache s-a clasat pe locul 5 după ce a căzut de pe aparat. Vineri, ea a cucerit medalia de argint la individual-compus, aceasta fiind prima medalie a probei pentru România după 7 ani. De asemenea, în aceeaşi finală, Ştefania Stănilă s-a clasat pe locul 19. 
Joi, Cristian Băţagă s-a clasat pe locul 19 în finală la individual-compus, iar miercuri, echipa feminină s-a clasat pe locul 4 în finala probei, câştigată de SUA, în timp ce echipa masculină a încheiat pe locul 12 în calificări, ratând finala. 
La Campionatul Mondial de la Nanning (China), desfăşurat între 3 şi 12 octombrie, au participat peste 600 de sportivi din 74 de ţări. Competiţia a programat finale pe echipe, la individual-compus, dar şi pe aparate, pentru un total de 14 evenimente care vor fi medaliate. 
Primele 24 de echipe clasate în calificări, printre care şi cele ale României, s-au calificat la CM din 2015, de la Glasgow, de unde primele opt clasate vor obţine calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016. Echipele clasate pe locurile 9-16 la CM de anul viitor vor participa la o competiţie preolimpică din care primele patru clasate vor obţine "biletele" pentru Rio.
 

×
Subiecte în articol: Larisa Iordache medalie argint finala sol China
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close