Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Octavian Belu ameninţă cu retragerea din postul de secretar de stat de "decor" al MTS: ?Eu nu ţin de scaun?

Octavian Belu ameninţă cu retragerea din postul de secretar de stat de "decor" al MTS: ?Eu nu ţin de scaun?

Octavian Belu ameninţă cu retragerea din postul de secretar de stat de "decor" al MTS: ?Eu nu ţin de scaun?
Sursa foto: Octavian Belu
02 Iul 2009   •   14:21

Octavian Belu pare a se gândi serios la retragerea din funcţia de secretar de stat al Ministerului Tineretului şi Sportului, dacă dorinţa s de prijinire a acestui domeniu nu se va materializa. Prezent la audierile de joi ale comisiei Ridzi, Belu a apreciat că în prezent sportul românesc este "la terapie intensivă". Fostul antrenor al lotului naţional de gimnastică feminină a criticat atribuţiile minore cu carea a fost abilitat la nivelul cestui minister, care nu-i permit să se ocupe de dezvoltarea sportului aşa cum ar dori.
"Am rămas în această structură, respectiv Ministerul Tineretului şi Sportului, cu dorinţa expresă de a sprijini sportul. Se pare că sunt din ce în ce mai aproape de a considera că dorinţa, speranţa mea, nu prea îşi găseşte exprimare în realitate", a afirmat Belu în faţa membrilor Comisiei parlamentare de anchetă a evenimentelor organizate de MTS de Ziua Tineretului.
Fostul selecţioner al lotului feminin de gimnastică s-a arătat îndeosebi nemulţumit de atribuţiile primite la nivelul acestui minister - rentele viagere, indemnizaţiile de merit şi certificatele de identitate sportivă ? care nu îi dau posibilitatea de a se ocupa îndeaproape de sprijinirea sportului.
"Suntem în an preolimpic, anul viitor sunt Jocurile Olimpice de la Vancouver şi iată cu ce mă ocup eu. Deci vă promit că, fiind convins de faptul că speranţele mele nu se materializează aşa cum credeam, vă promit că voi acţiona în consecinţă în ceea ce mă priveşte pe mine. (...) Eu nu ţin de scaun. În momentul în care simţi că eşti obiect de decor mai bine te duci şi te apropii de ceea ce ştii să faci mai bine", a spus Belu.
Secretarul de stat a explicat că sportul se confruntă cu probleme mari, legate de schimbările de esenţă privind descentralizarea, schimbările din deconcentrate şi problemele de finanţare.
"V-o spun ca om de sport, fost antrenor: sportul românesc este la terapie intensivă. Sunt mari probleme create de schimbări de esenţă pe care le cunoaşteţi ? descentralizarea, schimbarea directorilor, schimbarerea la deconcertare, la cluburi, la complexe, probleme financiare, recesiune, nu sunt bani, federaţiiile nu pot să nu participe la campionatele modiale, la campionate europene. Am încercat să găsim posibilitatea de a nu interveni în bugetul federaţiilor şi a COSR la prima rectificare, nu ştiu dacă va fi a doua, dacă vom găsi resurse sau cine va trebui să găsească resurse pentru a nu interveni asupra bugetului federaţiei", a subliniat Belu.

În ceea ce priveşte evenimentele organizate de Ziua Tineretului, Octavian Belu a explicat că niciun document legat de proiect nu au trecut prin mâinile sale şi nu au presupus vreun aviz din partea sa.

"Nu mi s-a părut normal să mă interesez şi să cer date pe la colţuri, care să-mi dea o viziunea asupra complexităţii acţiunilor proiectului, atât timp cât atribuţiile mele erau foarte clar definite", a spus Belu.


Antena3.ro

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close