Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Preşedintele Federaţiei Române de Ciclism, Eduard Novak, este sabotat de proprii angajaţi

Preşedintele Federaţiei Române de Ciclism, Eduard Novak, este sabotat de proprii angajaţi

Preşedintele Federaţiei Române de Ciclism, Eduard Novak, este sabotat de proprii angajaţi
de M.T.    |    17 Oct 2013   •   21:24

Preşedintele Federaţiei Române de Ciclism, Eduard Novak, cel care, anul trecut a devenit primul campion paralimpic din istoria României, este sabotat de proprii angajaţi în încercarea de a-şi pune în aplicare planurile.

Novak a dezvăluit felul în care este împiedicat să-şi facă treaba în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc miercuri.

„Se întâmplă lucruri halucinante, care seamănă cu tacticile mafiote de intimidare. Mi-a fost violată corespondenţa, mi s-a ascuns chiar ştampila de către unii dintre membrii federaţiei. În plus, contabilul angajat nu efectuează plata contribuţiilor către stat şi aflu constant de noi infracţiuni ale fostei conduceri”, a povestit Novak, citat de site-ul ciclism.ro.

Potrivit Evenimentul de Botoşani, principalul responsabil de situaţia creată ar fi secretarul general la FRC, Vasile Selejan, care, împreună cu acoliţii săi, se află în spatele unor dezinformări în urma cărora Ministerul Tineretului şi Sportului nu a validat încă deciziile luate în cadrul Adunării Generale Extraordinare din data de 12 octombrie.

La Adunarea Generală au participat 30 de cluburi afiliate la FRC, dar Novak este acuzat că felul în care a convocat-o este nestatutar.

„A fost o perioadă incredibilă. Nimeni nu ştie la această dată câte cluburi sunt afiliate. Noi considerăm Adunarea generală Extraordinară ca fiind legal constituită dar angajaţii FRC pot manipula cum vor cifrele pentru că nu există o evidenţă clară”, a spus campionul paralimpic.

„În Federaţia Română de Ciclism debandada este la ordinea zilei. Nu exista nici un Registru de Intrări-Ieşiri, aşa că nimeni nu putea verifica existenţa depunerii unor documente. Când am cerut să se cumpere un registru mi s-a râs în nas şi răspunsul a fost că nu există aşa ceva în Bucureşti. Am achiziţionat un registru de Intrări-Ieşiri şi doar de o lună există o evidenţă clară a documentelor care intră şi ies din federaţie”, a continuat Novak dezvăluirile.

„Ce să vă mai spun, că îmi este violată corespondenţa? Că nu am acces la adresa de mail a preşedintelui? Că în Consiliul de Administraţie votează împotriva mea un om de la ambulanţă şi unul de la jandarmi, oameni care nu au nici o treabă cu ciclismul? Că mi se râde în nas când cer un document al federaţiei? Că sunt jignit şi mi se spune că nu va fi efectuat niciodată un audit contabil?”, a mai precizat preşedintele FRC.

Cu toate acestea, Eduard Novak este hotărât să-şi ducă la bun sfârşit planul de reformare al ciclismului românesc: „Majoritatea cluburilor private doresc o schimbare radicală, să ne aliniem şi noi la standardele profesioniste de afară. Am fost ales preşedinte din acest motiv şi voi lupta până la capăt pentru a ne realiza obiectivele”.

×
Parteneri
Românii care ar putea pierde bani la salariu, de la 1 iulie 2024
x close