Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Record: Constantina Diţă, declarată cea mai bătrână câştigătoare a maratonului la JO, la 38 de ani!

Record: Constantina Diţă, declarată cea mai bătrână câştigătoare a maratonului la JO, la 38 de ani!

Record: Constantina Diţă, declarată cea mai bătrână câştigătoare a maratonului la JO, la 38 de ani!
Sursa foto: constantina dita tomescu
09 Iun 2009   •   16:58

World Records Academy, organizaţia mondială cea mai abilitată în materie de recorduri, a certificat-o marţi pe atleta română Constantina Diţă Tomescu drept cea mai în vârstă câştigătoare a maratonului olimpic. "Puşa" a câştigat aurul la maraton în 2008, la JO de la Beijing, la 38 de ani, faţă de 30 cât avea precedenta deţinătoare a recordului, portugheza Rosa Mota, care s-a impus în 1988 la JO de la Seul.
Academia de Recorduri, care este membră a National Geographic Society, a precizat că recordul maratonistei este valabil nu doar pentru jocurile olimpice, ci şi pentru toate competiţii de maraton monitorizate vreodată de respectiva organizaţie, informează Mediafax.
Performanţa Constantinei Diţă a însemnat şi un alt record, pentru antrenorul şi soţul său, Valeriu Tomescu, acesta fiind la 32 de ani la ora concursului cel mai tânăr antrenor al unei câştigătoare a maratonului olimpic.
World Records Academy este o organizaţie recunoscută pentru profesionalismul cu care cercetează recordurile, fiecare posibil record fiind supus cercetărilor unui comitet internaţional cuprins din firme de avocatură, notari publici, consultanţi de specialitate, foşti sportivi, lideri ai organismelor sportive internaţionale şi reprezentanţi ai presei, potrivit sursei citate.
Constantina Diţă Tomescu declanşat un val de simpatie atunci când a dezvăluit condiţiile în care se antrenează o campioană olimpică, fiind stropită cu bere de românii ieşiţi la grătare şi primind palme peste fund în pădurea Snagov în timpul antrenamentului zilnic.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: record mondial
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close