Antena 3 CNN Sport Alte sporturi România, performanţă istorică la CM de biatlon din Coreea de Sud la proba de ştafetă

România, performanţă istorică la CM de biatlon din Coreea de Sud la proba de ştafetă

România, performanţă istorică la CM de biatlon din Coreea de Sud la proba de ştafetă
Sursa foto: biatlon
21 Feb 2009   •   15:14

Ştafeta nu este una dintre probele la care românii au excelat de-a lungul timpului. În aceste condiţii, un grup de patru românce a realizat, la Campionatul Mondial de Biatlon din Pyeong Chang, Coreea de Sud, cea mai bună performanţă din istoria participărilor noastre în această probă. Dana Plotogea, Eva Tofalvi, Mihaela Purdea şi Alexandra Stoian au reuşit să claseze echipa României pe un istoric loc opt la proba de ştafetă 4 x 6 km.
Echipa româncelor Plotogea, Tofavi, Purdea şi Stoian a terminat concursul pe locul al optulea, la 1 oră, 18 minute, 15 secunde şi 7 sutimi distanţă de câştigătoarele concursului după o continuă cursă de urmăriere, în care fiecare schimb al nostru aducea câştigarea de poziţii. Potrivit Mediafax, Dana Plotogea, care a fost primul schimb, a reuşit să predea ştafeta cu al 17-lea timp şi două tururi de penalizare. Al doilea schimb al nostru a dus la urcarea pe poziţia a 13-a, cu doar un tur de penalizare, Eva Tofalvi fiind cea care a reuşit să recupereze patru locuri. Mihaela Purdea şi Alexandra Stoian nu au făcut nici o greşeală, reuşind, datorită lipsei de tururi de penalizare datorată atingerii tuturor ţintelor, să ducă România pe locul al 8-lea, cel mai bun din istoria participărilor la un campionat mondial de biatlon.
Rusia a fos cea care a câştigat concursul, potrivit sursei amintite, terminând concursul în 1h:13:12.09, în faţa Germaniei şi a Franţei.
Foto: salomonbiathlon.blogspot.com
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: schi
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close