Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Rugby: România a trecut pe primul loc în Cupa Europeană a Naţiunilor

Rugby: România a trecut pe primul loc în Cupa Europeană a Naţiunilor

Rugby: România a trecut pe primul loc în Cupa Europeană a Naţiunilor
Sursa foto: Foto: agerpres.ro
de M.Z.    |    09 Mar 2014   •   16:51

Echipa de rugby a României a trecut pe primul loc în Cupa Europeană a Naţiunilor, după victoria cu 29-10 în faţa Belgiei, de sâmbătă, de la Constanţa, câştig care i-a adus şi punctul bonus ofensiv, prin realizarea a patru eseuri, informează Agerpres.

Echipa românească a beneficiat, totodată, şi de rezultatele anterioare, mai ales cel realizat de fosta lideră, Georgia, care a învins pe Spania, cu 24-17 (9-14), dar a marcat doar două eseuri. În schimb, spaniolii au obţinut punctul bonus defensiv, prin înfrângerea la şapte puncte diferenţă.

În meciul de pe terenul Universităţii din Madrid, contând pentru ziua a 9-a a CEN-2013-2014, Georgia a avut o primă repriză modestă, fiind condusă la pauză de gazde, care aveau drept obiectiv rămânerea în prima grupă valorică, în disputa cu Portugalia.

Punctele formaţiei spaniole au fost reuşite de Sempere şi Peluchon, pentru georgieni marcând Gorodze şi Mamukaşvili.

În al treilea meci al penultimei etape, Rusia a învins cu 34-18 (17-13) Portugalia.

Înaintea ultimei runde, care programează sâmbăta viitoare jocurile Georgia-România, Portugalia-Spania şi Belgia-Rusia, primul loc în clasament este ocupat de România - 38 puncte, urmată de Georgia -37 puncte, Rusia - 23 puncte, Portugalia şi Spania - 11 puncte fiecare şi Belgia - 6 puncte.

Primele două echipe sunt calificate direct la Cupa Mondială de anul viitor, din Anglia, în timp ce a treia clasată participă la meciuri de baraj pentru acelaşi obiectiv. În acest fel, pentru a câştiga actuala ediţie a CEN, în partida de sâmbătă, din deplasare, rugbyştii români au acum două şanse - meci egal şi, bineînţeles, victorie.

×
Subiecte în articol: rugby
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close