Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Suspendări anulate la rugby. Dinamo ajutată de Federaţie înaintea derby-ului cu Steaua (VIDEO)

Suspendări anulate la rugby. Dinamo ajutată de Federaţie înaintea derby-ului cu Steaua (VIDEO)

Suspendări anulate la rugby. Dinamo ajutată de Federaţie înaintea derby-ului cu Steaua (VIDEO)
Sursa foto: alin petrache
27 Mai 2009   •   17:19

Ajutor nesperat pentru clubul de rugby Dinamo din partea forului naţional de profil. Echipa din Ştefan cel Mare primise o lovitură puternică după bătaia generală din meciul cu Farul din aprilie, jucătorii "câinilor" fiind suspendaţi până la 10 etape. Noul preşedinte al Federaţiei, fostul dinamovist Alin Petrache, a considerat că Dinamo a fost sancţionată destul şi a salvat-o de la problemele de lot, ridicând toate suspendările cul excepţia celei a lui Darie Curea.
Informaţia a fost confirmată de unul dintre vicepreşedinţii Federaţiei Române de Rugby, Aurelian Arghir, care a dezvăluit că forul rugbystic a arătat clemenţă în cazul tuturor care nu au fost recidivişti, în ciuda faptului că jucătorii s-au bătut cu adversarii de la Farul Constanţa până când s-au băgat în spital:
"Am propus Biroului Federal două amendamente: recidiviştii să nu beneficieze de clemenţă, singurul încadrat aici fiind Darie Curea de la Dinamo, această propunere fiind aprobată, iar jucătorilor care au iniţiat acel incident, Rus, Raţiu, Merşoiu şi Calafeteanu să nu le fie ridicate sancţiunile. Propunerea aceasta a fost însă respinsă, cu trei voturi împotrivă şi o abţinere, ei fiind, astfel, apţi pentru etapa următoare, în care Dinamo va întâlni Steaua", a spus Arghir, potrivit Mediafax.
Valentin Calafeteanu, Costică Merşoiu, Nicolae Rus, Cosmin Raţiu, Stelian Burcea şi Flavius Dobre fuseseră suspendaţi câte şapte etape şi Darie Curea 10 etape de FRR pe 13 aprilie după un meci cu Farul Constanţa în care aceştia se bătuseră pe rupte, rănindu-se destul de grav. În ultima vreme, Dinamo a avut mari probleme în a alcătui un lot complet şi a recurs chiar la legitimarea ca jucători a antrenorilor lotului, printre care Ştefan Demci şi Cristi Hâldan, fratele regretatului fotbalist Cătălin Hâldan. În ciuda problemelor întâmpinate de Dinamo înaintea partidei cu Steaua, este de neexplicat de ce FRR a decis să acorde clemenţă jucătorilor suspendaţi, până la urmă, în urma unor fapte grave pentru care erau în totalitate responsabili.

În aceste condiţii, s-ar putea înţelege chiar un mesaj de "Liber la bătaie!" transmis de actuala conducere a Federaţiei, înaintea partidei Dinamo - Steaua.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dinamo steaua Farul Constanta rugby
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close