Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Suspendări de doar 10 etape pentru rugbiştii bătăuşi de la Dinamo şi Farul (VIDEO)

Suspendări de doar 10 etape pentru rugbiştii bătăuşi de la Dinamo şi Farul (VIDEO)

Suspendări de doar 10 etape pentru rugbiştii bătăuşi de la Dinamo şi Farul (VIDEO)
13 Apr 2009   •   23:07

Meciul de rugbi Dinamo - Farul din ultima etapă a sezonului regulat a fost întrerupt, sâmbătă, în minutul 6, după ce între jucătorii celor două formaţii s-a iscat o bătaie generală, ţinta dinamoviştilor fiind jucătorii georgieni din tabăra constănţeană.

În urma acestui incident, Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Rugbi, a decis ca şase jucători de la Dinamo să nu mai evolueze în următoarele şapte etape şi să fie amendaţi cu câte 600 de lei, pentru că au lovit cu pumnul, în timp ce Darie Curea a fost suspendat 10 etape şi a primit o amendă de 1.000 de lei, pentru că a lovit cu piciorul. "Prin această decizie, campioana ultimilor doi ani în rugbiul românesc a fost eliminată din competiţie", a declarat nervos Mircea Copaci, prim-vicepreşedintele clubului Dinamo.

Avertismentele primite de dinamovişti au fost totuşi considerate ca fiind prea mici de către preşedintele Farul, Cristian Zgabarcea. "Dacă unul dintre rugbiştii Farului murea pe teren, se dădeau tot zece etape de suspendare?", a întrebat el, după ce a primit o sancţiune de 12 etape şi o amendă de 3.000 de lei.

Doi jucători de la Farul au fost şi ei sancţionaţi. Bidzina Samkharadze a primit zece etape de suspendare şi o mie de lei amendă, în timp ce Georgi Kostasvili a fost sancţionat cu şapte etape de suspendare şi 600 de lei amendă. Antrenorul principal al echipei Dinamo, Daniel Neaga, a primit avertisment, la fel ca şi antrenorul secund al echipei Farul, Virgiliu Năstase.

Ambele echipe au anunţat că vor face vor face apel la deciziile Comisiei de Disciplină a Federaţiei Române de Rugbi.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dinamo Bucuresti Farul Constanta
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close