Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială 10 jucători tineri de urmărit la Cupa Mondială din Brazilia

10 jucători tineri de urmărit la Cupa Mondială din Brazilia

10 jucători tineri de urmărit la Cupa Mondială din Brazilia
de M.T.    |    12 Iun 2014   •   13:00

Cupa Mondială nu este doar scena pe care strălucesc cele mai mari staruri ale fotbalului, ci şi o ocazie pentru ca jucătorii tineri să confirme talentul pe care îl au şi să devină, la rândul lor, certitudini.

Probabil cel mai cunoscut exemplu în acest sens este brazilianul Pele, care, în 1958, a explodat la doar 17 ani, iar astăzi este considerat printre cei mai buni fotbalişti din istorie.

Vă propunem mai jos o listă de zece jucători tineri care merită urmăriţi la turneul final din Brazilia şi care pot deveni adevărate vedete în anii următori.

Raheem Sterling (Anglia/Liverpool, 19 ani) - Unul dintre protagoniştii sezonului excelent făcut de Liverpool, care s-a încheiat cu revenirea cormoranilor în Liga Campionilor. Extrema de 19 ani a devenit titular într-un atac strălucitor, alături de Luiz Suarez şi Daniel Sturridge, şi promite să fie un jucător important şi pentru naţionala Angliei, care va avea de înfruntat Uruguay şi Italia în grupa D a turneului final.

Marco Verratti (Italia/PSG, 21 de ani)
- Este considerat urmaşul natural al lui Andrea Pirlo în squadra azzurra, mai ales după ce a reuşit să se impună fără probleme într-o echipă precum PSG, plină de superstaruri. La 21 de ani şi primul Mondial din carieră, mijlocaşul italian are ocazia de a face pasul spre consacrarea definitivă.

Mario Gotze (Germania/Bayern Munchen, 22 de ani) - Jucătorul crescut de Borussia Dortmund, dar transferat la marea rivală Bayern, este deja un nume important în fotbalul european şi a strâns aproape 30 de selecţii în naţionala Germaniei, în ciuda vârstei fragede. Cu toate acestea, este de urmărit dacă va reuşi să aibă un impact important la o competiţie cum este Cupa Mondială.

Son Heung-min (Coreea de Sud/Bayer Leverkusen, 21 de ani)
- Un alt reprezentant al Bundesligii în această listă, mijlocaşul sud-coreean vine la Cupa Mondială după un sezon excelent la Lverkusen, pentru care a marcat de 10 ori, oferind şi 4 pase decisive. Are de partea sa versatilitatea şi faptul că, deşi tânăr, este văzut ca o piesă importantă în naţionala ţării sale.

Raphael Varane (Franţa/Real Madrid, 21 de ani) - Fundaşul central francez a impresionat cu dezinvoltura cu care a jucat încă de la primele meciuri în tricoul lui Real Madrid. În ultimul sezon, a suferit din cauza accidentărilor, dar a făcut un final de stagiune solid şi a revenit la timp pentru Cupa Mondială, unde se anunţă unul dintre protagonişti într-o echipă a Franţei extrem de tânără şi de talentată.

Mateo Kovacic (Croaţia/Inter Milano, 20 de ani) - Unul dintre cei mai interesanţi tineri jucători de pe continent. La fel ca şi Varane, nu a avut un an uşor, având de suferit din cauza problemelor medicale şi a faptului că antrenorul său de la club nu i-a oferit foarte multe şanse. Ultimele luni l-au găsit însă pe un trend ascendent, iar Cupa Mondială este ocazia ideală de a confirma aşteptările puse în el.

Xherdan Shaqiri (Elveţia/Bayern Munchen, 22 de ani) - Pentru talentata extremă elveţiană, turneul final din Brazilia este ocazia de a-şi arăta calităţile care i-au adus transferul la Bayern în 2012, dar pe care nu a reuşit încă să le confirme în tricoul fostei campioane a Europei. De asemenea, o prestaţie bună în Brazilia îi poate oferi şansa unui transfer important, la o echipă unde se poate impune.

Serge Aurier (Coasta de Fildeş/Toulouse, 21 de ani)
- Într-o naţională cu veterani precum Drogba, fraţii Toure, Zokora sau Gervinho, lateralul dreapta este reprezentatul noului val. A făcut un sezon excelent în tricoul lui Toulouse şi este aşteptat cu interes să confirme şi la Cupa Mondială.

Romelu Lukaku (Belgia/Everton, 21 de ani) - Nu a reuşit să-l convingă pe Jose Mourinho să-l păstreze la Chelsea şi a fost împrumutat la Everton, unde s-a numărat printre cei mai buni jucători în ultimul sezon. În absenţa lui Benteke, accidentat. este titularul indiscutabil al postului de atacant într-o naţională a Belgiei pe care toată lumea o consideră una dintre posibilele surprize ale Cupei Mondiale.

Paul Pogba (Franţa/Juventus, 21 de ani) - Sunt mulţi cei care cred că mijlocaşul francez este cel mai talentat tânăr jucător din Europa. Titular indiscutabil la campioana Italiei din ultimele trei sezoane, Juventus Torino, Pogba s-a impus şi în naţionala Franţei, una cu un potenţial uriaş de a realiza o surpriză în Brazilia.

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close