Jucătoarea de atunci, în vârstă de 18 ani, a apărut de nicăieri pentru a câștiga cu stil turneul din 2021, fără să cedeze vreun set în cele nouă meciuri pe care le-a disputat înainte de finală, dar nu a mai continuat seria succesului, în parte și din cauza unor accidentări recurente.
"Acel moment de pe teren, când sărbătoream, am fost ca și cum aș schimba literalmente orice luptă din lume pentru acest moment", a declarat Răducanu pentru Sunday Times, potrivit Mediafax.
"De atunci, am avut o mulțime de eșecuri, unul după altul. Sunt rezistentă, toleranța mea este mare, dar nu este ușor. Și uneori mă gândesc că mi-aș fi dorit să nu fi câștigat niciodată US Open".
Victoria a venit cu laude, dar a expus-o pe Emma Răducanu și la o lume necunoscută până atunci, adesea nemiloasă și pavată de așteptări.
"A trebuit să mă maturizez foarte repede. Când am câștigat eram extrem de naiv", a spus Răducanu.
"Ceea ce am realizat în ultimii doi ani, turneul și tot ceea ce vine cu el, nu este un spațiu foarte plăcut, de încredere și sigur. Trebuie să fii în gardă, pentru că sunt mulți rechini acolo.
"Cred că oamenii din industrie, mai ales în cazul meu, pentru că aveam 19 ani, acum 20, mă văd ca pe un purceluș. A fost dificil de administrat. M-am ars de câteva ori. Am învățat, păstrează-ți cercul cât mai mic posibil."
Emma Răducanu a ratat ediția din acest an a Openului Franței și va lipsi și de la Wimbledon, în timp ce se va recupera după o operație la încheieturile mâinilor și la gleznă.
"Durerea s-a intensificat vara trecută, după Wimbledon", a spus ea. "Am început cu un nou antrenor și am fost foarte motivată să continui. Eram în suprasolicitare... și am continuat chiar și prin durere pentru că nu voiam să fiu percepută ca fiind slabă".
Emma Răducanu este în prezent fără antrenor după ce s-a despărțit de Sebastian Sachs.
Emma Răducanu dă lecții de tenis online și donează toate încasările către tineri tenismeni
Campioana de la US Open 2021 își pune în valoare faima și abilitățile oferind lecții de tenis online pe populara platformă AirWayz. O lecție de tenis cu Răducanu costă 2.000 de dolari și, după cum a confirmat pentru Tennis Infinity, aceasta donează 100% din încasări.
Încasările din lecțiile oferite de Răducanu pe AirWayz merg către programele oferite de Fundația LTA, care promovează tenisul în rândul tinerilor.
Această abordare inovatoare combină lumea tehnologiei și cea a sportului într-un mod benefic pentru următoarea generație de jucători de tenis, susțin administratorii platformei.
Platforma oferă abonaților acces la instruire și conținut motivațional din partea unora dintre cei mai buni sportivi din lume. Pe lângă Răducanu, printre ceilalți colaboratori se numără, printre alții, campionul de golf de la US Open 2022, Matthew Fitzpatrick, starul din Premier League/Manchester City Jack Grealish și campioana mondială de fotbal feminin Alex Morgan.
Pentru o taxă de 2.000 de dolari, abonații la canalul Emmei Răducanu de pe AirWayz primesc coaching individual. În plus, pentru o taxă de abonament de doar 5 dolari, aceștia pot obține o privire din interior asupra vieții și rutinei ei zilnice.
În timp ce Emma Răducanu explorează aceste noi întreprinderi în afara terenului, experiențele ei pe teren au fost mai puțin productive. În sezonul 2023, ea a ieșit din Top 100 în circuitul WTA, după ce a fost nevoită să se retragă de la mai multe evenimente din cauza unor accidentări.
În cele din urmă, ea a suferit trei operații separate, la încheieturile mâinilor și la gleznă, ceea ce a exclus-o de la Roland Garros 2023 și de la Wimbledon. În plus, ea a trecut și printr-o schimbare de antrenor, despărțindu-se de Sebastian Sachs și marcând a șasea schimbare de antrenor în doar doi ani.
Chiar dacă nu este capabilă să îi inspire pe alții cu tenisul ei, face acest lucru prin acțiunile sale din afara lui.