Antena 3 CNN Sport Fotbal extern A făcut infarct pe teren, dar a fost salvat de defibrilatorul pe care-l avea în corp

A făcut infarct pe teren, dar a fost salvat de defibrilatorul pe care-l avea în corp

A făcut infarct pe teren, dar a fost salvat de defibrilatorul pe care-l avea în corp
Sursa foto: anthony van loo
08 Iun 2009   •   20:09

Ghinion şi noroc pentru Anthony Van Loo, un jucător de doar 21 de ani de la echipa belgiană de primă divizie Roulers. Fotbalistul a picat intert pe teren după ce a lovit cu capul mingea şi a avut convulsii care i-au speriat atât pe colegi cât şi pe adversari. Din fericire, însă, Van Loo avea în corp un defibrilator automat, introdus în urmă cu un an ca urmare a aritmiei cardiace de care suferea. Aparatul a reacţionat imediat la infarctul tânărului şi i-a repornit inima, fotbalistul fiind apoi transportat la spital.
Echipa Roulers, la care evoluează Van Loo a întâlnit duminică pe Antwerp în barajul pentru un loc în prima divizie. Rezultatul partidei, 4-2 pentru Roulers, nu a fost însă în centrul atenţiei. Faza în urma căreia jucătorul Van Loo a suferit atacul de cord nu anunţa nimic. O simplă săritură la cap, urmată, însă, de o cădere a fotbalistului, inert, pe teren. Infarctul l-a determinat să aibă convulsii, spre oroarea asistenţei. Noroc, însă, cu Van Loo, care şi-a recăpătat repede luciditatea. Fără ştirea belgianului, defibrilatorul destinat celor cu aritmie cardiacă l-a salvat şi l-a întors din morţi, potrivit cotidianului La Derniere Heure.
Fotbalistul a fost imediat transportat la spital şi a fost pus sub observaţie medicală. Starea de sănătate a acestuia nu a fost făcută publică după spitalizare.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close