Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Această carte va fi citită pe toate stadioanele de fotbal din Italia

Această carte va fi citită pe toate stadioanele de fotbal din Italia

Această carte va fi citită pe toate stadioanele de fotbal din Italia
24 Oct 2017   •   17:46

După incidentele antisemite ale suporterilor lui Lazio Roma, Federaţia italiană de fotbal (FIGC) a luat măsura ca în toate stadioanele de fotbal, săptămâna aceasta, să fie citit un extras din jurnalul Annei Frank, informează cotidianul L'Equipe, citat de Agerpres.

După ce luni a fost deschisă o anchetă privind suporterii lui Lazio care au acoperit stadionul Olimpico din Roma cu fotografii ale Annei Frank în tricoul lui AS Roma, Federaţia italiană de fotbal a decis să reacţioneze.

Înaintea meciurilor de campionat de la mijlocul săptămânii şi din acest weekend, un extras din jurnalul Annei Frank va fi citit, fiind de asemenea ţinut un minut de reculegere înaintea partidelor. Jucătorii, care vor purta un tricou cu efigia Annei Frank în timpul încălzirii, vor înmâna apoi cartea copiilor care îi însoţesc.

Preşedintele lui Lazio, Claudio Lotito, a luat de asemenea măsuri: 200 de tineri suporteri vor merge în fiecare an la Auschwitz, lagărul de concentrare şi exterminare unde Anne Frank a fost deportată.

Ce este Jurnalul Annei Frank

Împreună cu familia ei şi alţi cunoscuţi evrei, Anne a stat ascunsă timp de doi ani (6 iulie 1942–4 august 1944), de teama deportării în lagăr, în aşa-numita Anexă a sediului firmei patronate de tatăl său, în Amsterdamul ocupat de germani. Avea 13 ani când a intrat în Anexă. A ţinut aici un jurnal (început anterior, în 12 iunie 1942), devenind la un moment dat conştientă că el va reprezenta un document important după ce războiul se va sfârşi. În 4 august 1944, aşadar nu mult după debarcarea Aliaţilor în Normandia, când finalul recluziunii părea foarte aproape, Anne şi ceilalţi şapte locatari ai Anexei sunt arestaţi şi mai târziu deportaţi cu ultimul transport spre Auschwitz. Cu excepţia lui Otto Frank, toți vor muri. Anne şi sora ei se sting de tifos la Bergen-Belsen în februarie sau martie 1945. Eliberat din lagărul de la Auschwitz, tatăl Annei va publica şi va face cunoscut în toată lumea jurnalul fiicei sale. sursa: humanitas.ro.

×
Subiecte în articol: Holocaust fotbal rasism
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close