Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Anelka îi aduce olandezului Hiddink o victorie la debutul la Chelsea, 1-0 cu Aston Villa.Rezultate Anglia

Anelka îi aduce olandezului Hiddink o victorie la debutul la Chelsea, 1-0 cu Aston Villa.Rezultate Anglia

Anelka îi aduce olandezului Hiddink o victorie la debutul la Chelsea, 1-0 cu Aston Villa.Rezultate Anglia
Sursa foto: Guus Hiddink
21 Feb 2009   •   17:21

Antrenorul lui Chelsea şi al echipei naţionale a Rusiei, Guus Hiddink, nu a pierdut timpul şi a obţinut prima victorie la noua sa echipă, sâmbătă după-amiază. "Albaştrii" s-au impus într-un meci deloc uşor, în deplasarea de la Aston Villa, a treia echipă din Premier League înaintea acestei etape. Golul lui Anelka din minutul 19 a marcat debutul pozitiv al lui Hiddink la Chelsea, dar şi depăşirea lui Villa în campionat, unde vicecampionii ocupă acum ultimul loc de pe podium.
Hiddink a dat impresia că a impus instantaneu stilul de joc olandez la Chelsea. Parida de pe Villa Park a fost una extrem de disputată, cu multe ocazii şi un joc ofensiv foarte spectaculos. Mai greu a fost pentru forbaliştii din apărare, care au avut mult pe muncit pentru a se înscrie un singur gol în acest meci. Amândouă echipele au fost periculoase, în special oaspeţii în prima repriză şi gazdele în a doua. Cum atât Petr Cech, cât şi Brad Friedel, cei doi goalkeeperi, au fost în formă bună, francezul Nicolas Anelka a rămas singurul marcator al partidei şi a adus cele trei puncte formaţiei de pe Stamford Bridge.
Debutul meciului a arătat cu exactitate suporterilor la ce puteau să se aştepte de la cele două echipe. Fotbalul de calitate a fost la el acasă pe Villa Park şi Chelsea a dominat copios prima repriză, datorită lui Frank Lampard şi Michael Ballack, cu un joc exact la mijlocul terenului. Minutul 19 a adus singurul gol al meciului, când Lampard a trecut de toată apărarea gazdelor cu o pătrundere surprinzătoare şi l-a angajat pe Anelka, francezul făcându-şi datoria de atacant, şutând peste Friedel, potrivit eurosport.yahoo.com. Doar nouă minute mai târziu, Drogba a făcut o cursă periculoasă pe stânga şi a şutat în portarul american Friedel, deşi ar fi putut pasa la Lampard, care era poziţionat mult mai bine.
A venit, însă, repriza secundă, iar Villa a pus stăpânire pe meci. Încercând să egaleze, Agbonlahor şi Milner au pus în pericol poarta lui Cech dar au dat greş de fiecare dată. căpitanul albaştrilor, John Terry, ar fi putut şi el să marcheze, dar lovitura sa de cap a fost scoasă de pe linia porţii, arată sursa amintită. Germanul Ballack a avut şi el o mare ocazie pe final de meci, iar scorul a rămas favorabil lui Chelsea, care strânge 52 de puncte, cu unul mai mult decât adversarii de sâmbătă.
Sâmbătă s-au mai jucat următoarele meciuri în Premier League:
Arsenal - Sunderland: 0-0
Bolton Wanderers - West Ham United: 2-1
Middlesbrough - Wigan Athletic: 0-0
Stoke City - Portsmouth: 2-2
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close