Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Angola şi Algeria o pun de-o calificare împreună la Cupa Africii. Malawi şi Mali, eliminate

Angola şi Algeria o pun de-o calificare împreună la Cupa Africii. Malawi şi Mali, eliminate

Angola şi Algeria o pun de-o calificare împreună la Cupa Africii. Malawi şi Mali, eliminate
Sursa foto: angola
18 Ian 2010   •   20:30

Echipele naţionale ale Angolei şi Algeriei au obţinut, luni, calificarea în sferturile de finală ale Cupei Africii pe Naţiuni după un meci care va fi considerat de multă lume un "aranjament". Partida Angola - Algeria s-a încheiat 0-0 şi, cum Mali a învins Malawi cu 3-1, primele două echipe s-au calificat mai departe din Grupa A a competiţiei.
Două partide cât se poate de diferite, luni, la Luanda şi Cabinda. Dacă primele două echipe aveau nevoie doar să îşi protejeze locurile pe care le ocupau deja în clasament, celelalte două erau nevoită să obţină rezultate buni şi să fie ajutate şi de jocul rezultatelor.
Probabil cei mai nefericiţi după această seară vor fi jucătorii echipei din Malawi. Aflaţi la egalitate de puncte cu Algeria după două etape, ei au încasat două goluri incredibile în doar trei minute. Mai întâi, Kanoute a trimis mingea în poarta goală după o degajare ciudată a lui Saundi. Apoi, în minutul 3, Seydou Keita a trimis o lovitură fulgerătoare de la 25 de metri direct în vinclul porţii celor din Malawi. Puşi într-o situaţie ingrată, elevii lui Kinnah Phiri n-au putut reacţiona. Un gol a venit în minutul 58, când Mwafulirwa a dus scorul la 1-2, dar Bagayoko a înlăturat orice urmă de îndoială în minutul 85.
În cealaltă partidă, gazdele competiţiei, Angola, şi Algeria s-au tatonat reciproc în prima repriză. În cele din urmă, văzând că Malawi nu poate întoarce rezultatul defavorabil, cele două echipe au părut că încep să se complacă într-un joc de pase fără finalitate. Orice minge se oprea la mare distanţă de careul advers, iar în ultima jucătate de oră nimeni nu şi-a dat interesul ca acest lucru să se schimbe. Scorul final a fost 0-0, unul favorabil ambelor echipei, care se califică la braţ în sferturile de finală ale Cupei Africii pe Naţiuni.
Clasament final Grupa A
1. Angola - 5p
2. Algeria - 4p
3. Mali - 4p
4. Malawi - 3p
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Algeria Angola mali
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close