Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Argentina. Banfield a câştigat primul titlu din istoria de 113 ani a clublui (VIDEO)

Argentina. Banfield a câştigat primul titlu din istoria de 113 ani a clublui (VIDEO)

Argentina. Banfield a câştigat primul titlu din istoria de 113 ani a clublui (VIDEO)
14 Dec 2009   •   13:00

Banfield a câştigat primul titlu argentinian din istoria de 113 ani a clubului, duminică, după ce a terminat pe primul loc în clasamentul Apertura, în ciuda înfrângerii suferite cu Boca Juniors, scor 0-2. Newell's Old Boys, care se afla la două puncte în spatele lui Banfield înaintea ultimei etape, a ratat şansa de a câştiga titlul pentru a şasea oară după ce a fost învinsă cu 2-0 la San Lorenzo.

Titlul a venit după o lungă aşteptare pentru Banfield, club care a fost fondat în 1896 de imigranţi englezi, irlandezi şi scoţieni. Banfield a terminat cu 41 de puncte, în timp ce Newell's - club de asemenea cu rădăcini britanice - a rămas la 39.

"Am pierdut astăzi, dar fără niciun dubiu am fost cei mai buni. Merităm acest titlu", a declarat Julio Cesar Falcioni, antrenorul lui Banfield, la finalul înfrângerii de pe La Bombonera. Falcioni a subliniat faptul că Banfield a încasat doar 11 goluri - cu patru mai puţin decât Newell's - şi l-a dat pe golgheterul campionatului, uruguayanul Santiago Silva, autor a 14 goluri. "Nu are rost să ne certăm pe cifre. Am fost cei mai buni", a mai spus Falcioni.

Banfield s-a chinuit în ultimele două partide, când a învins atât Tigre, cât şi Huracan cu 1-0, în condiţiile în care cele două adversare au terminat pe ultimele două locuri în campionat. La finalul partidei cu Boca, jucătorii lui Banfield au început petrecerea în vestiar, după care s-au deplasat la stadionul lor, în partea cealaltă a oraşului Buenos Aires. "Nu vrem să sărbătorim aici pe teren, din respect pentru Boca. În vestiar este însă nebunie", a spus fotbalistul James Rodriguez.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Argentina
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close