Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Auckland obţine locul cinci la Cupa Mondială a Cluburilor, după un 3-2 dramatic cu Mazembe

Auckland obţine locul cinci la Cupa Mondială a Cluburilor, după un 3-2 dramatic cu Mazembe

Auckland obţine locul cinci la Cupa Mondială a Cluburilor, după un 3-2 dramatic cu Mazembe
16 Dec 2009   •   18:11

Auckland City a reuşit să câştige un meci foarte disputat cu TP Mazembe, scor 3-2, şi să cucerească locul cinci la Cupa Mondială a Cluburilor.

În debutul partidei, Mazembe s-a bucurat de avantajul teritorial, însă nu a reuşit să îl pună la încercare pe portarul Paul Gothard de la Auckland. Neo-zeelandezi au preluat apoi iniţiativa în minutul 24, când jocul riscant la ofsaid al congolezilor a dat greş. Daniel Koprivcic a scăpat spre poartă, iar portarul Muteba Kidiaba a ieşit în întâmpinarea lui, însă a făcut henţ şi arbitrul l-a eliminat fără ezitare.

Cinci minute mai târziu, Jason Hayne a deschis scorul pentru Auckland, după ce a ajuns mai rapid decât portarul advers la o minge şi a înscris în poarta goală.

Neo-zeelandezii s-au relaxat apoi şi au crezut că meciul este la dispoziţia lor, însă fotbaliştii din Congo, mult mai bine pregătiţi fizic, au reuşit să egaleze după o oră de joc, printr-o execuţie de excepţie a lui Ngandu Kasongo. Şapte minute mai târzu, Kilitcho Kasusula a fost servit de Mputo şi a întors rezultatul spre uluirea celor de la Auckland.

Treziţi din pumni, cei de la Auckland au revenit în atac şi Hayne a reuşit al doilea gol al serii pentru formaţia sa, cu un şut de la 12 metri. Condiţia fizică i-a trădat însă pe amatorii din Oceania, iar Dioko Kaluyituka a ratat două mari ocazii de a înscrie golul victorie pentru Mazembe. Ocaziile s-au răzbunat pe finalul partidei, când antrenorii se gândeau deja la alte 30 de minute de joc. Riki van Steeden a prevenit însă apariţia prelungirilor şi a înscris după o pasă a lui Young pe lângă Bakula.

Antena3.ro

×
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close