Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Burkina Faso - Ghana 0-1. "Stelele negre" merg în sferturile Cupei Africii după un meci slab

Burkina Faso - Ghana 0-1. "Stelele negre" merg în sferturile Cupei Africii după un meci slab

Burkina Faso - Ghana 0-1. "Stelele negre" merg în sferturile Cupei Africii după un meci slab
Sursa foto: ayew
19 Ian 2010   •   20:03

Ghana şi Burkina Faso au jucat, marţi, un joc decisiv pentru calificarea în sferturile de finală ale Cupei Africii pe Naţiuni. Acest lucru nu s-a văzut, însă, decât în puţine moment. Cei care au ieşit învingători au fost în cele din urmă ghanezii, care au învins cu 1-0 cu toate că le-a lipsit vedeta Mikael Essien, în continuare accidentat. Următorul adversar al ocupantei locului doi din Grupa B va fi reprezentativa ţării-gazdă a competiţiei, Angola.
Partida de la Luanda nu s-a apropiat în nici un moment de nivelul pe care l-ar presupune un duel decisiv pentru al doilea sau chiar primul loc al Grupei B de la CAN. Cu Coasta de Fildeş deja calificată, Burkina Faso avea nevoie de minim un punct pentru a progresa în sferturi. Ghana a preluat, însă, conducerea prin Ayew, care a profitat de o respingere greşită a apărării burkinabeze şi a reluat cu capul în plasa lui Diakite. Replica celor din Burkina Faso nu a fost una suficient pe măsură, cu toate că Yssouf Kone şi compania s-au apropiat în câteva ocazii de poarta adversă în repriza secundă. A venit, însă, un moment decisiv în minutul 66, când fundaşul burkinabez Tall a fost eliminat direct pentru o presupusă lovitură cu cotul la Gyan. Din acest moment, meciul a devenit şi mai tern, iar în cele din urmă ghanezii au sărbătorit pe teren calificarea în sferturile de finală cu o horă a bucuriei.
Clasamentul final al Grupei B
1. Coasta de Fildeş - 4p
2. Ghana - 3p
3. Burkina Faso - 1p
-. Togo - descalificată
Antena3.ro

×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close