Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Campionatul de fotbal al Japoniei se va relua din 23 aprilie

Campionatul de fotbal al Japoniei se va relua din 23 aprilie

Campionatul de fotbal al Japoniei se va relua din 23 aprilie
22 Mar 2011   •   15:06

J League, campionatul de fotbal al Japoniei, se va relua începând cu data de 23 aprilie, după ce a fost întrerupt în urma cutremurului şi tsunamiului care au lovit ţara în această lună. Anunţul a fost făcut marţi de Kazumi Ohigashi, conducătorul ligii profesioniste din Japonia.

„Am făcut personal vizite la Kashima, Sendai şi Mito şi am organizat o întâlnire a comitetului executiv astăzi pentru evaluarea situaţiei. Au fost diferite opinii. Unii dintre cei prezenţi au considerat că e mai bine să începem şi mai repede, alţii au cerut o amânare. Dar J League se va relua pe 23 aprilie este în interesul tuturor. Credem că este cea mai bună variantă posibilă”, a declarat Ohigashi.

Cele cinci etape care ar fi trebuit să se desfăşoare în perioada în care campionatul a fost întrerupt vor fi reprogramate în iulie, iar Kashima, Sendai şi Mito, echipe ale căror stadioane au avut de suferit în urma dezastrului, vor evolua pe terenuri neutre, până când reparaţiile la propriile arene vor fi finalizate.

Deoarece Japonia are de suferit din cauza unui deficit de electricitate, meciurile se vor desfăşura numai în timpul zilei, cel puţin până în lunile de vară, atunci când temperaturile nu vor mai permite acest lucru.

A rămas de stabilit dacă naţionala Japoniei va accepta invitaţia de a participa în luna iulie la Copa America din Argentina. O decizie în acest sens va fi luată atunci când selecţionerul Alberto Zaccheroni va reveni din Italia.

×
Subiecte în articol: japonia cutremur tsunami
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close