Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Chelsea a avut în 2009 pierderi de 49 de milioane de euro, dar a plătit toate datoriile

Chelsea a avut în 2009 pierderi de 49 de milioane de euro, dar a plătit toate datoriile

Chelsea a avut în 2009 pierderi de 49 de milioane de euro, dar a plătit toate datoriile
Sursa foto: roman abramovic
30 Dec 2009   •   19:26

Patronul lui Chelsea FC, Roman Abramovic, se poate declara mulţumit de finaţele clubului său pentru anul 2009. Cu toate că balanţa de plăţi indică un minus de 49,1 milioane de euro, aceast parametru este semnificativ îmbunătăţit faţă de anul trecut. Mai mult, în 2009 Chelsea şi-a achitat practic toate datoriile.
În 2008, clubul de pe Stamford Bridge pierdea aproape 75 de milioane de euro, acela fiind al treilea an consecutiv în care deficitul era cuvântul de ordine. Bilanţul încheiat de clubul londonez la finalul acestui an a arătat că pierderile sunt mai mici, iar plata datoriilor este unul dintre motivele principale pentru care Chelsea este încă pe ?minus?.
Chelsea nu a mai fost în anul care s-a încheiat clubul care cumpăra jucători indiferent de preţul lor, iar dovada este faptul că nu s-a mai efectuat decât un transfer de marcă, acela al lui Yuri Jirkov de la ŢSKA Moscova, pentru 20 de milioane de euro.
?Datoria clubului a fost redusă la aproape zero pentru a asigura o stabilitate a clubului pe termen lung. Vrem, de asemenea, ca datoriile noastre să se încadreze în parametrii discutaţi în acest moment de comunitatea fotbalistică.?, a declarat Bruce Buck, preşedinte al lui Chelsea, potrivit eurosport.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Chelsea Londra
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close