Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Chelsea a câștigat finala Cupei Angliei. Didier Drogba și John Terry au intrat în istoria competiției

Chelsea a câștigat finala Cupei Angliei. Didier Drogba și John Terry au intrat în istoria competiției

Chelsea a câștigat finala Cupei Angliei. Didier Drogba și John Terry au intrat în istoria competiției
Sursa foto: Foto: Mediafax
06 Mai 2012   •   17:55

Chelsea a câștigat finala Cupei Angliei, după ce a învins, cu 2-1, pe stadionul Wembley, formația Liverpool. Londonezii au început perfect și au deschis scorul prin Ramires, cu un șut la colțul scurt în minutul 11. Drogba a dublat avantajul la șapte minute după pauză.

Abia la 0-2 au reacționat și cormoranii. Au redus din diferență prin Carroll, în minutul 64. Tot el a fost aproape să egaleze, în minutul 82, când a trimis cu capul din câțiva metri, dar Petr Cech a respins de pe linie și le-a adus londonezilor al șaptelea trofeu în FA Cup și primul pentru antrenorul Roberto Di Matteo.

Chelsea a câștigat totodată pentru a patra oară Cupa Angliei în ultimele 6 ediţii, după cele din 2007, 2009 şi 2010. ”Pentru astfel de momente jucăm fotbal. A fost un meci extraordinar”, a spus John Terry, primul după 130 de ani care a condus din postura de căpitan patru echipe câștigătoare și primul cu aceeași echipă din istoria competiției. Și Didier Drogba a devenit primul jucător din istoria de 141 de ani a Cupei Angliei care a marcat în patru finale.

Pentru londonezi urmează cel mai important meci al sezonului, finala Ligii Campionilor din 19 mai, de la Munchen, în faţa formaţiei germane Bayern.

×
Subiecte în articol: Chelsea Londra Didier Drogba Cupa Angliei
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close