Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Chelsea se întoarce pe primul loc în Premier League după dubla lui Anelka. Blackburn- Chelsea 0-2

Chelsea se întoarce pe primul loc în Premier League după dubla lui Anelka. Blackburn- Chelsea 0-2

 Chelsea se întoarce pe primul loc în Premier League după dubla lui Anelka. Blackburn- Chelsea 0-2
09 Noi 2008   •   19:01

Nicolas Anelka a înscris de două ori pentru Chelsea care revine pe prima poziţie în Premier League, după victoria contra Blackburn.
De ziua de naştere a antrenorului Luiz Felipe Scolari, care împlineşte 60 de ani, Chelsea ar fi putut să ia un avans mult mai mare pe tabelă, dacă nu ar fi fost portarul gazdelor, Paul Robinson, care a limitat proporţiile scorului.
Victoria a fost obţinută fără Didier Drogba, care nu a mai făcut deplasarea, iar Anelka s-a stabilit în poziţia de om principal al clubului în acest sezon.
Francezul a deschis scorul în circumstanţe bizare, cu un portar Robinson prins pe picior gresit. Blackburn a început mai hotărâtă repriza a doua, Petr Cech fiind nevoit să facă eforturi considerabile pentru a para un şut al lui Jason Roberts. Pressingul a continuat cu Carlos Villanueva, care ratează cu puţin o lovitură liberă, urmare a unei faze în care Roberts l-a depăşit pe căpitanul John Terry.
Cu o jumătate de oră rămasă din joc, Scolari îşi făcea în mod evident griji de turnura pe care o luase partida şi îl scoate pe Salomon Kalou pentru a-l introduce pe Juliano Belletti. Mutarea a avut rezultatul scontat, Anelka reulind al doilea gol.
Florent Malouda şi Frank Lampard combină la marginea careului, cu o pasă pentru Anelka descoperit care încheie în forţă.
Acelaşi francez luptă pentru hat-trick, dar Robinson a apărat de-a dreptul eroic şi păstrează tabele la 0-2. După etapa 12, Chelsea este acum la egalitate de puncte cu Liverpool- 29, dar cu o statistică mai bună este lider, urmate de Arsenal- 23 punte şi Man. United-21.
Alte rezultate din Premier League în meciurile disputate sâmbătă:
Hull City ? Bolton 0-1
Sunderland ? Portsmouth 1-1
West Ham ? Everton 0-0
Wigan - Stoke City 0-0
Liverpool - West Bromwich 3-0
Arsenal - Manchester United 2-1
Duminică
Aston Villa - Middlesbrough 1- 2
Manchester C.- Tottenham H.1-2
Fulham - Newcastle U.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Chelsea Londra
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close