Antena 3 CNN Sport Fotbal extern CM a Cluburilor: Messi aduce al şaselea trofeu al anului pentru Barcelona şi lacrimi în ochii lui Guardiola (VIDEO)

CM a Cluburilor: Messi aduce al şaselea trofeu al anului pentru Barcelona şi lacrimi în ochii lui Guardiola (VIDEO)

CM a Cluburilor: Messi aduce al şaselea trofeu al anului pentru Barcelona şi lacrimi în ochii lui Guardiola (VIDEO)
19 Dec 2009   •   22:34

Un gol înscris de magicianul Lionel Messi cu pieptul, cu zece minute înainte de finalul prelungirilor, i-a adus Barcelonei victoria în faţa lui Estudiantes de La Plata, în finala Cupei Mondiale a Cluburilor, disputată la Abu Dhabi.

Succesul cu 2-1 i-a adus echipei spaniole al şaselea trofeu în anul 2009 şi lacrimi în ochii lui Pep Guardiola, antrenorul care a transformat echipa catalană, la prima lui încercare, într-o maşină de recorduri. Echipa condusă de argentinianul Messi, din care mai fac parte Thierry Henry, Zlatan Ibrahimovic, Andres Iniesta, Xavi sau Daniel Alves, poate concura cu tot dreptul la titlul de cea mai bună formaţie din istorie, după ce în anul 2009 a cucerit Liga Campionilor, Supercupa Europei, Campionatul Spaniol, Cupa Regelui Spaniei, Supercupa Spaniei şi, acum, Cupa Mondială a Cluburilor.

Barcelona, campioana lumii în 2009


Barcelona este a treia echipă europeană consecutivă care învinge în competiţia mondială, după ce Manchester United şi AC Milan au câştigat precedentele două trofee. Catalanii s-au văzut conduşi cu opt minute înainte de pauză, când Mauro Boselli i-a luat faţa lui Eric Abidal şi a înscris cu capul, însă, în ciuda unui penalty clar refuzat, Barcelona a revenit prin Pedro Rodriguez (singurul jucător din istorie care a marcat în şase competiţii în acelaşi an), care a egalat în ultimul minut. Dominând în continuare la capitolul posesie, Barca a mai bifat un trofeu în minutul 110, când Messi a înscris din centrarea lui Daniel Alves.



La finalul partidei, aşteptând ceremonia de decernare a medaliilor, antrenorul catalanilor, Josep Guardiola, a izbucnit în lacrimi, fiind cu greu potolit de atacanţii Zlatan Ibrahimovic şi Thierry Henry. Guardiola, câştigător a peste 15 trofee ca jucător cu Barcelona, a preluat echipa din postura de antrenor în sezonul 2008/2009, reuşind o triplă incredibilă la debutul său în fotbalul mare: Liga Campionilor, titlul şi Cupa Spaniei. Guardiola şi-a început cariera de antrenor pe 21 iunie 2007, la Barcelona B.

Guardiola, emoţionat la finalul partidei


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FC Barcelona
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close