Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Coasta de Fildeş, prima echipă calificată în sferturile Cupei Africii, după 3-1 cu Ghana

Coasta de Fildeş, prima echipă calificată în sferturile Cupei Africii, după 3-1 cu Ghana

Coasta de Fildeş, prima echipă calificată în sferturile Cupei Africii, după 3-1 cu Ghana
Sursa foto: didier drogba
15 Ian 2010   •   22:35

Echipa de vedete a Coastei de Fildeş a reuşit, vineri, calificarea în sferturile de finală ale Cupei Africii pe Naţiuni printr-o victorie fără mari emoţii în faţa Ghanei lui Mikael Essien. Partida a fost mai echilibrată decât o arată scorul, dar calitatea jucătorilor ivorieni a fost decisivă.
Primul gol al Coastei de Fildeş a fost unul pe cât de bine gândit, pe atât de simplu. Mingea a trecut pe la Yaya Toure, apoi pe la Salomon Kalou, iar Gervinho a îndeplinit formalitatea în minutul 23. Speranţele ivorienilor au primit o lovitură la începutul reprizei secunde, când Eboue a faultat grosolan şi a fost eliminat, dar tot ei au marcat, prin Tiene, în minutul 67, printr-o lovitură liberă trimisă cu o precizie de bijutier.
Ivorienii au scos o fază superbă din joben pe final şi Kader Keita a driblat toată apărarea adversă, servindu-l excelent pentru Drogba, iar jucătorul lui Chelsea a înscris cu capul pentru 3-0. A mai fost timp de un atac al Ghanei, care a obţinut repede un penalty, transformat în cele din urmă de Gyan.
Rezultatul aduce Coastei de Fildeş o zestre de 4 puncte în clasamentul Grupei B, care se joacă în trei echipe după descalificarea reprezentativei Togo. Celificarea este acum sigură pentru Drogba şi compania, în timp ce Ghana are în ultima etapă un meci de totul sau nimic în compania Burkinei Faso.
Desigur, ghanezii pot invoca faptul că vedeta Mikael Essien nu a evoluat la capacitate maximă din cauza unei accidentări mai vechi, el fiind de altfel introdus în teren abia la pauză.
Clasamentul Grupei B
1. Coasta de Fildeş - 4p (2 jocuri)
2. Burkina Faso - 1p (1 joc)
3. Ghana - 0p (1 joc)
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Didier Drogba
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close