Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Corinthians şi-a onorat eroul: A câştigat titlul în ziua morţii lui Socrates

Corinthians şi-a onorat eroul: A câştigat titlul în ziua morţii lui Socrates

Corinthians şi-a onorat eroul: A câştigat titlul în ziua morţii lui Socrates
Sursa foto:
de M.T.    |    05 Dec 2011   •   10:35

Corinthians a devenit pentru a cincea oară în istorie campioana Braziliei, chiar în ziua în care Socrates, fostul său jucător, a încetat din viaţă la 57 de ani.

Înaintea meciului care a decis noua campioană a Braziliei, fanii prezenţi pe stadionul Pacaembu au afişat mai multe bannere pe care se putea citi „Odihneşte-te în pace, Doctor Socrates!” şi s-a ţinut un minut de reculegere.

Mijlocaşul celor de la Corinthians, Alex, a declarat că el şi colegii săi vor evolua cu gândul la Socrates: „Cel mai bun mod de a-i onora memoria este să cucerim titlul. Sperăm să reuşim acest lucru pentru a putea să i-l dedicăm”.

Cu un avans de două puncte faţă de următoarea clasată, Vasco Da Gama, Corinthians avea nevoie de o remiză pe teren propriu pentru a fi sigură că va termina campionatul pe primul loc. După un meci deloc spectaculos împotriva lui Palmeiras, în care patru jucători au fost eliminaţi, câte doi de fiecare parte, echipa din Sao Paulo a obţinut rezultatul de care avea nevoie, 0-0.

În acelaşi timp, rivalii de la Vasco nu au reuşit decât un rezultat de egalitate, scor 1-1, împotriva celor de la Flamengo.

Este al cincilea titlu al Braziliei pentru Corinthians, după cele din 1990, 1998, 1999 şi 2005, echipa pentru care Socrates a evoluat între 1978 şi 1984 câştigând şi un număr record de campionate ale statului Sao Paolo, 26.

×
Subiecte în articol: Corinthians Sao Paolo Brazilia
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close