Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Cristiano Doni a recunoscut că a fost implicat în trucarea mai multor partide din Serie B

Cristiano Doni a recunoscut că a fost implicat în trucarea mai multor partide din Serie B

Cristiano Doni a recunoscut că a fost implicat în trucarea mai multor partide din Serie B
de M.T.    |    25 Dec 2011   •   14:11

Fostul căpitan al Atalantei, Cristiano Doni, a recunoscut că a fost implicat direct în trucarea mai multor partide pe care echipa sa le-a jucat în Serie B, însă a adăugat că cei din conducerea clubului nu au avut cunoştinţă de acest lucru.

 
Doni, care a fost deja suspendat trei ani şi jumătate de federaţia italiană, a explicat că a acceptat ofertele de a aranja rezultatele meciurilor pentru că Atalanta ar fi urmat de fiecare dată să câştige.
 
Da, ştiam că meciul dintre Atalanta şi Piacenza va fi aranjat. Mi-am dat acceptul şi am pariat. Am încercat să fac acelaşi lucru şi la partida cu Ascoli. Însă totul s-a întâmplat ca urmare a unor iniţiative personale, nu fac parte din nicio organizaţie. Clubul nu a avut cunoştinţă de ceea ce s-a întâmplat”, a declarat Doni, citat de Gazzetta dello Sport.
 
Cele două meciuri aflate în discuţie s-au încheiat cu rezultate favorabile bergamezilor, care au câştigat cu 3-0 în faţa Piacenzei şi au remizat cu Ascoli (1-1).
 
Doni s-a numărat printre cele 17 persoane arestate luni în Italia, ca urmare a implicării lor în trucarea rezultatelor din mai multe partide în interesul mafiei pariurilor.
 
În prima fază a acestui scandal, în luna iunie, au fost reţinute mai multe persoane, printre care şi fostul internaţional italian Giuseppe Signori, în timp ce Cristiano Doni a fost anchetat. Deşi a pledat nevinovat, federaţia italiană a decis să-l suspende pentru 3 ani şi jumătate, iar Atalanta, promovată în Serie A, a primit o penalizare de 6 puncte.
 
Am acceptat să fiu implicat pentru că Atalanta ar fi avut de câştigat. Nu aş fi ascultat pe nimeni care mi-ar fi oferit bani pentru a-mi face echipa să piardă. Am făcut o greşeală şi acum nici măcar nu mă mai pot privi în oglindă, gândindu-mă la durerea pe care am pricinuit-o familiei mele şi fanilor. Retrogradarea în Serie B m-a durut foarte mult şi de aceea am acceptat toate aceste oferte. Câştigând, eram siguri de faptul că vom obţine promovarea”, a mai spus Doni.

 

×
Subiecte în articol: meciuri trucate
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close