Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Cupa Africii: Gabon şi Tunisia s-au calificat în sferturile de finală

Cupa Africii: Gabon şi Tunisia s-au calificat în sferturile de finală

Cupa Africii: Gabon şi Tunisia s-au calificat în sferturile de finală
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    28 Ian 2012   •   10:55

Gabon şi Tunisia au obţinut victorii dramatice în etapa a doua a grupei C de la Cupa Africii şi şi-au asigurat deja calificarea în sferturile de finală.

 
Gabonul, una dintre ţările organizatoare, alături de Guinea Ecuatorială, a câştigat cu 3-2 în faţa Marocului, la capătul unui meci cu un final nebun.
 
Houssine Kharja a deschis scorul pentru marocani, în prima repriză, însă gazdele au revenit prin golurile marcate de Pierre-Emerick Aubameyang şi Daniel Cousin în minutele 77 şi 79.
 
Gazdele s-au văzut egalate în minutul 90, atunci când acelaşi Kharja a transformat un penalty, însă Zita Mbanangoye a înscris în prelungirile dictate de arbitru şi a stabilit rezultatul final.
 
Din punct de vedere tactic, am pierdut meciul în ultimele 20 de minute. Echipa nu a părut capabilă să facă ceea ce a făcut de multe ori în trecut”, a declarat belgianul Eric Gerets, antrenorul naţionalei Marocului.
 
De cealaltă parte, tehnicianul gazdelor, Gernot Rohr, a lăudat caracterul elevilor săi: „Să pierzi în final un avantaj de 2-1 şi totuşi să reuşeşti să câştigi meciul. Acest lucru arată determinarea incredibilă a echipei”.
 
În celălalt meci al grupei, Tunisia a învins cu 2-1 naţionala Nigerului, aceasta din urmă reuşind să înscrie primul său gol la Cupa Africii. Autorul acestuia a fost William Tonji Ngounou, care a anulat avantajul luat de tunisieni după ce Youssef Msakni deschisese scorul în minutul 4.
 
Niger trebuie să mai aştepte însă şi pentru primul punct câştigat la Cupa Africii, pentru că Issam Jemaa a înscris golul victoriei pentru Tunisia în minutul 90, asigurând astfel calificarea campioanei din 2004.
 
În ultima etapă, Gabon şi Tunisa vor juca pentru primul loc în grupă, în timp ce Niger şi Maroc vor încerca să obţină primele puncte.

 

×
Subiecte în articol: cupa africii Tunisia maroc
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close