Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Cupa Africii pe Naţiuni. Nigeria a ratat ocaziile mari dar Ghana s-a calificat în finală

Cupa Africii pe Naţiuni. Nigeria a ratat ocaziile mari dar Ghana s-a calificat în finală

Cupa Africii pe Naţiuni. Nigeria a ratat ocaziile mari dar Ghana s-a calificat în finală
Sursa foto: gyan asamoah
28 Ian 2010   •   20:02

Ghana este prima finalistă a ediţiei 2010 a Cupei Africii pe Naţiuni. Echipa lui Milovan Rajevac a câştigat duelul cu Nigeria din semifinala de la Luanda în ciuda faptului că a jucat economicos şi a lăsat echipa adversă să aibă iniţiativa şi să îşi creeze mai multe ocazii mari. Nigeria nu a putut, însă, să profite de posesia avută şi a fost învinsă cu scorul de 0-1, lăsând Ghana să meargă în ultimul act al competiţiei.
Tactica Ghanei la această ediţie a Cupei Africii pe Naţiuni pare să fie bazată pe un joc defensiv corect, iar "Stelele Negre" au avut, până acum, rezultate pozitive. Joi, ghanezii au obţinut cel de-al treilea rezultat consecutiv de 1-0 şi s-au calificat în finală, unde vor întâlni câştigătoarea întâlnirii dintre Egipt şi Algeria. Singurul gol al partidei a fost marcat de Gyan Asamoah, care a ajuns astfel la cota trei în clasamentul golgheterilor turneului. Reuşita a venit în minutul 21, după un corner bătut din dreapta şi un salt nestingherit al lui Gyan, care a putut să trimită liniştit mingea în plasă cu capul de la conţul scurt. Din acel moment, Nigeria s-a aruncat în atac şi a ratat, chiar, un şir de ocazii mari. Portarul Kingston a făcut minuni pentru Ghana în faţa lui Odemwingie şi Martins, iar scorul de 1-0 s-a păstrat până la final.
Ghana va întâlni, duminică, Algeria sau Egipt în finala Cupei Africii pe Naţiuni, la Luanda. Nici în finală, "Stelele Negre" nu vor putea conta pe vedetele Mikael Essien, Stephen Appiah şi Sulley Muntari, imposibil de recuperat.
Antena3.ro

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close