Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Decizie definitivă. Mutu trebuie să plătească 17 milioane de euro despăgubiri clubului Chelsea

Decizie definitivă. Mutu trebuie să plătească 17 milioane de euro despăgubiri clubului Chelsea

Decizie definitivă. Mutu trebuie să plătească 17 milioane de euro despăgubiri clubului Chelsea
Sursa foto: Adrian Mutu
31 Iul 2009   •   12:42

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a confirmat decizia FIFA, prin care Adrian Mutu este obligat să plătească despăgubiri în valoare de 17 milioane de euro clubului Chelsea. Problemele fotbalistului român au început în urmă cu cinci ani. Intrat în dizgraţia antrenorului de atunci al londonezilor, Jose Mourinho, Mutu juca tot mai rar la Chelsea. Presa britanică nota că gruparea patronată de Roman Abramovici vrea să scape cu orice preţ de atacantul român.

Câteva săptămâni mai târziu a izbucnit scandalul. Mutu a fost supus unui control antidoping şi a fost depistat pozitiv cu cocaină. Federaţia engleză l-a suspendat pe şapte luni, iar Chelsea i-a reziliat contractul. Mutu a ajuns la Juventus Torino, iar apoi la Fiorentina. Însă londonezii n-au iertat şi n-au uitat. Chelsea s-a plâns la FIFA că românul i-a adus prejudicii de peste 17 milioane de euro.

Forul mondial a dat dreptate insularilor şi, pe 7 mai anul trecut, a decis că Mutu trebuie să plătească întreaga despăgubire. În octombrie 2008, internaţionalul român a depus un memoriu la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la lausanne, prin care a contestat decizia FIFA. decizia finală.

DECLARAŢIA AVOCATULUI LUI MUTU


Antena 3

×
Subiecte în articol: Adrian Mutu
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close