Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Demonstraţie peste ocean. Supercupa Franţei se va juca la Montreal, în Canada

Demonstraţie peste ocean. Supercupa Franţei se va juca la Montreal, în Canada

Demonstraţie peste ocean. Supercupa Franţei se va juca la Montreal, în Canada
Sursa foto: mamadou niang
14 Mai 2009   •   10:01

Trofeul campionilor din Franţa, adică Supercupa, se va juca pe tărâm străin. Câştigătoarea acestei ediţii de campionat, care se va decide între Olympique Marseille şi Bordeaux, va juca Supercupa Franţei pe 26 iulie, la Montreal, oraş cunoscut ca fracofon. Cealată echipă care va merge pe tărâm american va fi o divizionară secundă din Franţa, după ce En Avant Guingamp a cucerit Cupa Franţei.
"Este prima oară când Trofeul campionilor se va decerna în afara ţării. A venit timpul cuceririi unor noi pieţe de desfacere pentru fotbalul francez, trebuie să ne promovăm peste hotrare. În timp ce ne dublăm vânzările din drepturile audiovizuale în străinătate, se impunea o astfeld e idee, a decernării acestui trofeu în afara graniţelor.", a explicat Frederic Thiriez, preşedintele Ligii din Franţa.
"Montreal constituie o poartă de intrare ideală în America de Nord. Suntem fericiţi să mergem cu această inedită experienţă acasă la prietenii noştri canadieni. Cu patru milioane de locuitori, Montreal este a doua aglomeraţie francofonă din lume, iar acolo fotbalul este în plină dezvoltare, aşa cum este pe tot teritoriul continentului nord-american", a completat Thiriez, potrivit Mediafax.
Aranjamentele pentru meci nu au început încă, dar timpul este suficient, iar francezii vor trebui să se decidă pe ce arenă să trimită cele două echipele. Opţiunile sunt două, prima fiind arena construită în 1976 pentru Jocurile Olimpice, cu 55.000 de locuri, iar a doua stadionul Saputo, mult mai mic, cu doar 13.000 de scaune.
Montreal este o metropolă din provincia Quebec, în care limba folosită majoritar este franceza. Orgoliile locale sunt puternice, iar Franţa nu este deloc văzută ca o patrie-mamă, dar este de aşteptat ca meciul să fie primit cu interes.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Montreal Olympique Marseille Bordeaux
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close