Antena 3 CNN Sport Fotbal extern ?Derby della Capitale?: AS Roma- Lazio 1-0 (VIDEO)

?Derby della Capitale?: AS Roma- Lazio 1-0 (VIDEO)

?Derby della Capitale?: AS Roma- Lazio 1-0 (VIDEO)
17 Noi 2008   •   00:17

Unul dintre cele mai mari derby-uri din lume a avut loc în etapa 12 din Serie A. Roma şi Lazio s-au confruntat pe Stadio Olimpico. Ca de fiecare dată, meciul a fost unul cu scântei, mai ales în afara terenului, unde suporterii rivali nu ratează ocazia de a se manifesta violent. Mai ales fanatacii suporteri laziali.
Nici pe teren situaţia nu a fost mai calmă, dacă se are în vedere faptul că ambele formaţii au primit câte un cartonaş roşu- Cristian Ledesma părăseşte gazonul după două avertismente ? min. 65 şi lasă echipa oaspete în zece oameni, pentru ca 20 de min mai târziu să vină rândul lui Simone Perrotta să iasă de pe teren.
Referitor la meci, şi în acest an a fost confirmată tradiţia conform căreia echipa mai prost plasată în clasament va câştiga. Partida este decisă de Julio Baptista în minutul 50, cu o lovitură de cap din careu după centrarea lui Totti. La doar un minut după, Lazio trece pe lângă egalare. Astfel, după gol, în pofida unei superiorităţi numerice, dar şi numeroase faze de poartă, Roma nu reuşeşte să închidă partida şi este aproape de a ceda punctele.
Altfel, în tribune alături de fanii lui Lazio au venit şi 80 de suporteri dinamovişti cu bilete procurate de fostul fundaş al grupării din Ştefan cel Mare, Radu Ştefan. Acesta a fost integralist la cel de-al 129-lea derby al Romei. Roma îşi adjudecă în final ?il derby della Capitale? după o partidă plină de fotbal, dar Lazio pierde cu onoare. Gialorossi ajung la cota 11 puncte, dar un meci jucat mai puţin, în vreme ce Lazio rămâne la 22 de puncte, la cinci de liderul Inter.
Anterior meciului opt suporteri ai Lazio au fost reţinuţi, bănuiţi că au aruncat cu diferite obiecte înspre forţele de ordine. Arestările au fost efectuate chiar în apropierea stadionului "Olimpico", după ce obiectele respective au fost aruncate dintr-un grup de aproximativ 200 de fani ai echipei Lazio.
15 poliţişti au fost răniţi, iar ulterior forţele de orfine au utilizat gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe suporterii violenţi.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: derby Lazio Roma AS Roma Stefan Radu
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close