Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Didier Drogba construieşte un spital în ţara natală cu banii luaţi din contractele de publicitate

Didier Drogba construieşte un spital în ţara natală cu banii luaţi din contractele de publicitate

Didier Drogba construieşte un spital în ţara natală cu banii luaţi din contractele de publicitate
Sursa foto: didier drogba
12 Noi 2009   •   17:40

Atacantul lui Chelsea, Didier Drogba, a decis să asigure mare parte din fondurile necesare contruirii unui spital cu 150-200 de paturi în Coasta de Fildeş. Ivorianul de la vicecampioana Angliei a donat trei milioane de lire sterline, proveniţi dintr-un contract cu compania Pepsi, pentru construirea centrului medical din capitala Abidjan.
Primul proiect al nou-înfiinţatei fundaţii Didier Drogba va fi construirea unui spital care va purta numele fotbalistului. Drogba a luat decizia de a asigura fondurile pentru centrul medical în urma unei vizite la un spital ivorian, unde a fost şocat de condiţiile subumane oferite bolnavilor. Un prieten al lui Drogba a explicat gestul fotbalistului:
"Pentru el înseamnă enorm să îi ajute pe cei de acasă, mai puţin norocoşi decât el. A câştigat milioane din fotbal şi consideră că este momentul să dea ceva înapoi"
Drogba precizează că nu putea să lase copiii să moară de diabet în spitalele din Abidjan din lipsă de fonduri şi facilităţi.
"Când am vizitat un spital din Abidjan, în acest an, am fost şocat de condiţiile groaznice de acolo. Auzim de tot felul de boli incurabile, dar copiii de acolo ar putea muri şi de diabet, pentru că nu există insulină disponibilă. De aceea am decis ca primul proiect al fundaţiei Didier Drogba să fie construirea unui spital şi asigurarea fondurilor pentru acesta, astfel încât oamenii să primească îngrijirile medicale de bază şi să rămână în viaţă", a explicat atacantul din Coasta de Fildeş, conform Mediafax.
Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close