Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Drogba câştigă "Balonul de Aur" african în faţa favoritului Eto'o

Drogba câştigă "Balonul de Aur" african în faţa favoritului Eto'o

Drogba câştigă "Balonul de Aur" african în faţa favoritului Eto'o
Sursa foto: didier drogba
12 Mar 2010   •   09:03

Antrenorii echipelor naţionale de pe "Continentul Negru" au decis că ivorianul Didier Drogba este cel mai bun fotbalist african al anului 2009. Decizia i-a surprins pe mulţi oameni de fotbal, care ar fi considerat că nu jucătorul lui Chelsea merita "Balonul de Aur" african, ci Samuel Eto'o, care a avut o contribuţie decisivă la câştigarea Ligii Campionilor cu Barcelona, într-o finală cu Manchester United.
Laureat cu acelaşi titlu şi în 2006, Didier Drogba îi succede togolezului Emmanuel Adebayor ca jucătorul african al anului. Jucătorul ivorian, care a împlinit 32 de ani chiar joi, în ziua anunţului, a avut un parcurs excelent cu echipa naţională a Coastei de Fildeş în preliminariile pentru Cupa Mondială din Africa de Sud. Autor a cinci goluri în preliminarii, Drogba a impresionat ceva mai puţin la Chelsea, unde nu a câştigat nici un trofeu major în 2009, potrivit Eurosport.
Pe lângă titlul acordat lui Drogba, Confederaţia Africană de Fotbal a anunţat joi şi cel mai bun tânăr jucător, Dominic Adiyiah, campion mondial U20 cu naţionala Ghanei. Cel mai bun antrenor al continentului a fost declarat Sellas Tetteh al Ghanei. Algeria a fost declarată cea mai bună echipă naţională, ajutată de calificarea la Cupa Mondială în faţa Egiptului, în timp ce clubul Tout-Puissant Mazembé din Congo a fost desemnat cel mai bun al continentului.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Didier Drogba Samuel Eto'o
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close