Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Estudiantes s-a calificat în finala CM a Cluburilor, după ce Pohang a terminat meciul în opt oameni

Estudiantes s-a calificat în finala CM a Cluburilor, după ce Pohang a terminat meciul în opt oameni

Estudiantes s-a calificat în finala CM a Cluburilor, după ce Pohang a terminat meciul în opt oameni
16 Dec 2009   •   01:45

Mijlocaşul Leandro Benitez a înscris de două ori şi a calificat formaţia argentiniană Estudiantes în finala Cupei Mondiale a Cluburilor, graţie victoriei cu 2-1 obţinută în faţa sud-coreenilor de la Pohang Steelers, care au terminat meciul de la Abu Dhabi în opt oameni.

Steelers a avut trei jucători eliminaţi, printre care căpitanul Hwang Jae-won şi portarul Shin Hwa-yong, în repriza a doua, marcatorul golului pentru asiatici, Denilson, preluând mănuşile de portar pentru finalul partidei. "Am fi putut obţine mai mult în această competiţie, dar fotbalul ne pune în situaţii dificile uneori şi exact asta s-a întâmplat astăzi", a declarat Sergio Farias, antrenorul brazilian al lui Pohang.

"Rezultatul nu reflectă jocul din teren şi a fost înrăutăţit de greşelile de arbitraj. Nu cred că este vorba despre o conspiraţie, ci despre greşeli de arbitraj", a mai spus Farias, făcând referire la italianul Roberto Rosetti.

Benitez a deschis scorul pentru Estudiantes în prelungirile primei reprize, când a dejucat pasul la ofsaid făcut de sud-coreeni, la o lovitură liberă. În minutul 53, Benitez a mărit avantajul formaţiei din Argentina, iar meciul părea terminat după ce Hwang a văzut al doilea cartonaş galben.

Denilson a recuperat însă un gol, în minutul 71, pentru Pohang, pentru ca un minut mai târziu mijlocaşul Kim Jae-sung să fie sancţionat cu al doilea cartonaş galben pentru un fault la Juan Sebastian Veron şi, implicit, eliminat. Cu 12 minute înainte de fluierul final, portarul Shin a văzut direct cartonaşul roşu pentru un fault asupra lui Nunez în afara careului, iar Denilson i-a luat locul în poartă.

Estudiantes va juca în weekend finala Cupei Mondiale cu învingătoarea din cealaltă semifinală. Barcelona - Atlante (Mexic).

Antena3.ro

×
Parteneri
Pensie de nici 800 de lei, după 36 de ani de muncă. Cum este posibil
x close