Antena 3 CNN Sport Fotbal extern EURO 2012: Dubla lui Xabi Alonso o califică pe Spania în semifinale

EURO 2012: Dubla lui Xabi Alonso o califică pe Spania în semifinale

EURO 2012: Dubla lui Xabi Alonso o califică pe Spania în semifinale
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    23 Iun 2012   •   23:58

La meciul 100 pentru echipa naţională, Xabi Alonso a marcat de două ori, iar Spania a câştigat cu 2-0 în faţa Franţei, calificându-se astfel în semifinalele Campionatului European din Polonia şi Ucraina.

Pentru un loc în ultimul act, ibericii se vor lupta cu Portugalia cu Cristiano Ronaldo, care a eliminat în sferturile de finală echipa Cehiei.

Paritda de pe Donbass Arena din Donetsk poate candida cu şanse mari la titlul de cea mai slabă a turneului finală de până acum. De vină sunt ambele echipe. Spania a avut tradiţionala posesie, însă a pus în puţine momente în pericol poarta lui Hugo Lloris, în timp ce Franţa a fost incapabilă să joace de la egal la egal cu actuala campioană mondială şi europeană.

După ce Cesc Fabregas a cerut penalty în minutul 5, la o fază în care s-a  agăgat de Gael Clichy, prima fază importantă a întâlnirii a adus şi deschiderea scorului. Andres Iniesta şi Jordi Alba au combinat frumos pe partea stângă, iar fundaşul stânga al Valenciei a centrat perfect pentru lovitura de cap a lui Alonso.

Era minutul 19, iar elevii lui Laurent Blanc avea suficient timp la dispoziţie pentru a reveni. Însă, cu excepţia unei lovituri libere executate de Yohan Cabaye, pe care Iker Casillas a respins-o de sub bară, în finalul primei repize şi a a unei mingi trimise cu capul de Mathieu Debuchy peste, la un sfert de oră după pauză, avantajul spaniolilor nu a fost în niciun moment în pericol.

Lucrurile au devenit clare în minutul 90, atunci când Pedro a fost faultat în careu de Anthony Reveillere, iar Alonso a transformat sigur şi şi-a completat dubla.

Duminică este programat ultimul meci din faza sferturilor de finală de la Euro, Anglia - Italia, învingătoarea acestei partide urmând să joace în faza următoare împotriva Germaniei.

×
Subiecte în articol: Spania Franta Donetsk
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close