Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Europa League: Inter Milano, aproape de o calificare spectaculoasă. Anglia merge mai departe cu trei echipe

Europa League: Inter Milano, aproape de o calificare spectaculoasă. Anglia merge mai departe cu trei echipe

Europa League: Inter Milano, aproape de o calificare spectaculoasă. Anglia merge mai departe cu trei echipe
de M.T.    |    15 Mar 2013   •   09:17

Trei echipe din Anglia şi câte una din Elveţia, Rusia, Turcia, Portugalia şi Italia s-au calificat în sferturile de finală ale Europa League, în urma meciurilor retur din optimi desfăşurate joi seară.

Cel mai spectaculos meci al serii s-a disputat la Milano, acolo unde Inter, la care Cristi Chivu a fost integralist, a fost la un pas de o calificare spectaculoasă, după ce pierduse prima manşă cu Tottenham cu scorul de 3-0.

Deşi nu li se dădea vreo şansă să întoarcă rezultatul, dovadă şi numărul mic de spectatori din tribune, italienii au reuşit să împingă meciul în prelungiri, dar la finalul celor 120 de minute au învins cu 4-1, astfel că Tottenham merge mai departe graţie golului marcat în deplasare.

Inter a deschis scorul prin Cassano, în prima repriză, pentru ca Palacio să dubleze avantajul nerazzurrilor imediat după pauză. Autogolul lui Gallas, după o lovitură liberă executată de Cassano, a trimis meciul în prelungiri, acolo unde Adebayor a făcut 3-1 după doar şase minute şi a rezolvat problema calificării.

Suspansul s-a menţinut totuşi până în ultimele secunde, pentru că Ricky Alvarez a marcat al patrulea gol al gazdelor, insuficient însă pentru ca Inter să meargă mai departe. Formaţia italiană devine astfel prima din ultimii 11 ani care este eliminată din Europa după ce a înscris de patru ori într-un meci.

În afară de Tottenham, Anglia le mai trimite în sferturi pe Chelsea, care s-a calificat în dauna Stelei, şi pe Newcastle, care a trecut dramatic de ruşii de la Anji Mahacikala, scor 1-0, după 0-0 în tur, graţie unui gol marcat de Papis Cisse în minutul 90+4.

Un alt nume important din Rusia, Zenit St. Petersburg, a părăsit competiţia, fiind eliminată de elveţienii de la FC Basel, în timp ce Rubin Kazan a trecut după prelungiri de spaniolii de la Levante.

Cu Ştefan Radu integralist şi autor al unei pase decisive, Lazio Roma s-a calificat în sferturile de finală, după ce a învins pe VfB Stuttgart cu 3-1 pe teren propriu, italienii impunându-se şi în meciul tur din Germania (2-0). La oaspeţi, Alexandru Maxim, accidentat, nu a fost convocat.

Tabloul sferturilor este completat de Fenerbahce Istanbul, 1-1 acasă cu Viktoria Plzen (1-0 în Cehia) şi de Benfica Lisabona, portughezii câştigând cu 3-2 pe terenul lui Bordeaux, după ce pe teren propriu au câştigat cu 1-0.

Tragerea la sorţi a meciurilor din sferturile de finală, care se vor disputa 4 aprilie (turul) şi 11 aprilie (returul), va avea loc vineri, la ora 14, la Nyon.

Rezultate Europa League, Optimi de finală, Retur


Rubin Kazan (Rusia) - Levante (Spania) 2-0 d. prel, în tur 0-0
Zenit St. Petersburg (Rusia) - FC Basel (Elveţia) 1-0, în tur 0-2
Inter Milano (Italia) - Tottenham (Anglia) 4-1 d. prel, în tur 0-3
Chelsea (Anglia) - Steaua (România) 3-1, în tur 0-1
Fenerbahce (Turcia) - Viktoria Plzen (Cehia) 1-1, în tur 1-0
Bordeaux (Franţa) - Benfica (Portugalia) 2-3, în tur 0-1
Newcastle (Anglia) - Anji Mahacikala (Rusia) 1-0, în tur 0-0
Lazio Roma (Italia) - VfB Stuttgart (Germania) 3-1, în tur 2-0

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close