Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Europa League: Porto pierde returul cu Sevilla, dar se califică în optimi

Europa League: Porto pierde returul cu Sevilla, dar se califică în optimi

Europa League: Porto pierde returul cu Sevilla, dar se califică în optimi
23 Feb 2011   •   20:58

FC Porto a pierdut returul confruntării cu Sevilla, scor 0-1, disputat pe teren propriu, dar s-a calificat în optimile de finală ale Europa League, graţie victoriei obţinute în urmă cu o săptămână în Spania (1-2). Unicul gol al partidei de pe Estadio Dragao a fost matcat de Luis Fabiano în minutul 71. 

 
Sevilla a început mai bine, ratând în minutul 2 ocazia de a egala scorul la general. S-a dovedit doar un foc de paie, pentru că portughezii au trecut la conducerea ostilităţilor şi s-au apropiat tot mai periculos de poarta oaspeţilor. Belluschi şi fostul jucător al CFR-ului Alvaro Pereira i-au dat primele emoţii lui Javi Varas, înlocuitotrul lui Palop între buturile andaluzilor, însă cea mai mare şansă din primele 45 de minute i-a aparţinut lui Falcao, mingea trimisă cu capul de columbian lovind bara. Hulk, din lovitură liberă, a avut ultima oportunitate de gol, însă la vestiare s-a intrat cu acelaşi scor de la începutul partidei.
 
Repriza a doua a început după un scenariu identic cu cel din prima parte. Sevilla a avut prima şansă, prin Negredo, apoi echipa lui Villas-Boas a trecut la conducerea jocului. Gazdele s-au jucat însă cu ocaziile, Belluschi, Falcao, Moutinho şi Hulk întrecându-se în a irosi situaţiile favorabile, Şi când toată lumea aştepta golul în poarta lui Javi Varas, acesta a picat în cealaltă parte. Luis Fabiano a profitat de poziţionarea defectuoasă a apărării lui Porto şi a deschis scorul, oferind finalului de meci un plus de dramatism.
 
Golul marcat de andaluzi a încins spiritele, arbitrul Howard Webb fiind nevoit să arate două cartonaşe roşii, lui Alvaro Pereira şi lui Alexis, în doar cinci minute, în timp ce Porto, la care a intrat şi Săpunaru, a continuat să rateze ocazii incredibile. Într-un singur minut, Hulk a rămas de două ori singur cu portarul, dar finalizările sale au fost dezamăgitoare. De cealaltă parte, Kanoute şi Perotti nu au ştiut să profite de situaţiile favorabile care li s-au ivit.
 
Finalul nu putea fi altfel decât nebun, cu Porto ratând alte două ocazii uriaşe în minutul 90, însă, chiar şi în ciuda primei înfrângeri din actuala ediţie a Europa League, echipa lui Villas-Boas avansează în faza următoare a competiţiei, graţie numărului mai mare de golurilor marcate în deplasare. În optimi, portughezii vor întâlni pe TSKA Moscova.

×
Subiecte în articol: FC Porto europa league sevilla
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close