Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Europa League: Tottenham şi Lazio, aproape calificate în sferturile de finală

Europa League: Tottenham şi Lazio, aproape calificate în sferturile de finală

Europa League: Tottenham şi Lazio, aproape calificate în sferturile de finală
de M.T.    |    08 Mar 2013   •   09:37

Tottenham Hotspur a obţinut cea mai spectaculoasă victorie din turul optmilor de finală din Europa League, reuşind să se impună cu 3-0 pe teren propriu în faţa celor de la Inter Milano.

Echipa italiană, la care Cristi Chivu a jucat tot meciul, era deja condusă cu 2-0 după mai puţin de 20 de minute, londonezii înscriind prin galezul Garteh Bale şi islandezul Gylfi Sigurdsson.

Gazdele puteau câştiga şi mai clar, dar portarul interist, slovenul Samir Handanovic, a avut câteva intervenţii providenţiale, însă nu s-a mai putut opune în debutul părţii secunde, atunci când belgianul Jan Vertonghen a stabilit rezultatul final şi a rezolvat în mare parte problema calificării.

Un pas important spre sferturile de finală a făcut şi Lazio Roma, învingătoare cu 2-0 pe terenul lui VfB Stuttgart, golurile italienilor fiind înscrise de Ederson şi Onazi.

La echipa din capitala Italiei, Radu Ştefan a evoluat tot meciul, purtând şi banderola de căpitan, în timp ce Alexandru maxim, titular la gazde, a fost nevoit să părăsească terenul în minutul 41, din cauza unei accidentări.

Şanse importante de a merge mai departe au şi elveţienii de la FC Basel, care au câştigat partida de acasă cu Zenit St. Petersburg, scor 2-0, prin două goluri marcate pe final de Diaz şi Alexandre Frei, din penalty.

De altfel, echipele din Rusia nu au avut deloc o seară reuşită, Anji Mahacikala remizând pe teren propriu cu Newcastle, scor 0-0, acelaşi rezultat înregistrat şi de Rubin Kazan cu Levante, în Spania.

După ce au produs una dintre surprizele turului anterior din Europa League, cehii de la Viktoria Plzen nu au reuşit să confirme, fiind învinşi de Fenerbahce cu 1-0, în timp ce Benfica s-a impus cu acelaşi scor în faţa lui Bordeaux, graţie unui autogol.

Meciurile retur din optimile de finală ale Europa League se vor desfăşura pe 14 martie.

Rezultate optimi de finală Europa League

Anji Mahacikala (Rusia) - Newcastle United (Anglia) 0-0
VfB Stuttgart (Germania) - Lazio Roma (Italia) 0-2 (Ederson 21, Onazi 56)
Viktoria Plzen (Cehia) - Fenerbahce Istanbul (Turcia) 0-1 (Webo 81)
Steaua (România) - Chelsea Londra (Anglia) 1-0 (Rusescu 34 pen)
Benfica Lisabona (Portugalia) - Girondins Bordeaux (Franţa) 1-0 (Carrasso 21 autogol)
Levante (Spania) - Rubin Kazan (Rusia) 0-0
FC Basel (Elveţia) - Zenit St. Petersburg (Rusia) 2-0 (Diaz 83, A. Frei 90+4 pen)
Tottenham Hotspur (Anglia) - Inter Milano (Italia) 3-0 (Bale 6, Sigurdsson 18, Vertoghen 53)

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close