Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Fanii scoţieni au fost "gazaţi în România". Oficialii Rangers acuză proasta organizare din Ghencea (VIDEO)

Fanii scoţieni au fost "gazaţi în România". Oficialii Rangers acuză proasta organizare din Ghencea (VIDEO)

Fanii scoţieni au fost "gazaţi în România". Oficialii Rangers acuză proasta organizare din Ghencea (VIDEO)
05 Noi 2009   •   05:25

Meciul de miercuri dintre Glasgow Rangers şi Unirea Urziceni, din Liga Campionilor, s-a terminat 1-1, cu două goluri înscrise pe final de meci, însă un alt meci s-a purtat şi în tribune, acolo unde fanii scoţieni au fost gazaţi de către stewarzi.

Directorul executiv al clubului scoţian, Martin Bain, a declarat pe site-ul oficial că, deşi comportamentul unora dintre fani a fost inacceptabil, organizarea din Ghencea a fost una proastă. "Nimănui nu îi face plăcere să asiste la astfel de momente. Totuşi, ceea ce este inacceptabil este că Rangers a venit la acest stadion cu reprezentanţii UEFA şi ai Unirii în urmă cu câteva săptămâni şi a aranjat ca patru turnicheţi să fie deschişi pentru a facilita accesul suporterilor noştri pe stadion. Când aceştia au ajuns aseară la stadion, doar doi turnicheţi erau deschişi, accesul a fost îngreunat şi pe câţiva fani s-au folosit spray-uri lacrimogene, ceea ce este inacceptabil. Îi voi reprezenta pe acei suporteri la UEFA", a declarat Bain.



Preşedintele Asociaţiei Suporterilor lui Rangers, Andy Kerr, susţine la rândul lui că fanii scoţieni au fost victime în toate aceste evenimente. "S-a creat tensiune de la început. S-au folosit gaze lacrimogene la începutul meciului şi oamenii au reacţionat la acest tratament. Nu aş spune că fanii lui Rangers au făcut ceva greşit. Organizarea a fost foarte slabă", a spus Kerr.

Desigur, dacă folosirea gazelor lacrimogene pentru o îngrămădeală la turnicheţi a fost exagerată, este greu de crezut că pe stadion fanii scoţieni au fost în totalitate cuminţi. Reacţia stewarzilor de la pauza meciului a fost cauzată mai mult ca sigur de scaunele rupte de fanii lui Glasgow Rangers.



Antena3.ro

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close