Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Fotbalistul Mauricio Baldivieso a debutat la doar 12 ani în prima ligă din Bolivia

Fotbalistul Mauricio Baldivieso a debutat la doar 12 ani în prima ligă din Bolivia

Fotbalistul Mauricio Baldivieso a debutat la doar 12 ani în prima ligă din Bolivia
Sursa foto: Mauricio Baldivieso
20 Iul 2009   •   15:55


La Paz FC are toate motivele să se bucure pentru victoria cu 1-0 obţinută în meciul cu Aurora, în prima etapă a Clausurei din Bolivia, mai ales că gazdele au terminat partida în nouă oameni. Atenţia asupra acestui meci din prima ligă de fotbal a Boliviei a fost atrasă însă de debutul unui fotbalist de doar 12 ani: Mauricio Baldivieso.

Acesta este chiar fiul antrenorului echipei Aurora, Julio Cesar Baldivieso, supranumit ?Împăratul?, unul dintre cei mai mari jucători bolivieni din toate timpurile. Tânărul Mauricio a intrat pe teren în minutul 81 al partidei şi atunci s-a scris o pagină în istoria sportului naţional, informează publicaţia locală Eldeber.

La 12 ani, 11 luni şi 28 de zile (n.r. va împlini 13 ani miercuri), Mauricio a devenit cel mai tânăr jucător care a jucat în ?Liga?, dar poate şi la nivel internaţional. Cel mai cunoscut caz al unui tânăr care a debutat la vârste fragede într-o ligă de top este peruvianul Fernando Garcia, la 14 ani. ?Sunt extrem de mândru de fiul meu, are foarte mult talent?, a declarat Julio Cesar Baldivieso, citează www.eldeber.com.bo.

Antena3.ro

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close