Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Franck Ribery se vrea următorul căpitan al Franţei

Franck Ribery se vrea următorul căpitan al Franţei

Franck Ribery se vrea următorul căpitan al Franţei
Sursa foto: franck ribery si zinedine zidane
07 Feb 2009   •   19:04

Fotbalistul francez Franck Ribebery, comparat frecvent cu idolul fanilor din Hexagon, Zinedine Zidane, vrea să îi calce pe urme acestuia şi ca lider al vestiarului echipei naţionale a Franţei. Ribery, în vârstă de 25 de ani, vrea să devină noul lider al naţionalei "Cocoşului Galic", în detrimentul mai bătrânilor Patrick Vieira şi Thierry Henry, jucători cu mare experienţă în fotbalul european. Ribery a debutat pentru "Les Bleus" în urmă cu doar doi ani şi jumătate, timp în care a devenit titular incontestabil.
"Da, vreau să fiu căpitan al echipei franceze. În prezent, mă simt pregătit să port banderola. Sunt din ce în ce mai bine integrat în grup şi din ce în ce mai şi mai important în cadrul echipei", a declarat, sigur pe el, mijlocaşul, conform Mediafax.
Adversar al României în grupa a 7-a de calificare la Campionatul Mondial din Africa de Sud, Ribery şi-a declarat, de asemenea, suportul necondiţionat pentru antrenorul naţionalei din Hexagon. Raymond Domenech este, spune jucătorul, tehnicianul care va duce Franţa la CM de anul viitor. Jucătorul lui Bayern Munchen este de părere că Domenech şi-a demonstrat, deja, valoarea la CM din 2006 şi CE din 2008. Deşi nu putem fi de acord că Franţa a arătat un fotbal de calitate în comeptiţia din Austria şi Elveţia, este de înţeles faptul că Ribery îl apără pe Domenech, jucătorul datorându-i acestuia prima convocare la echipa naţională a Franţei.
"Datorită lui Raymond sunt acum în naţionala Franţei. Graţie lui am jucat la competiţiile de nivel ridicat cum ar fi Cupa Mondială din 2006 şi Euro 2008. Am fost primul care l-a sprijinit după Euro-2008 şi eu sunt foarte fericit că a rămas cu noi. Domenech este omul care ne va duce la Cupa Mondială din 2010: nu există nici un motiv de îngrijorare", a încheiat Ribery, anunţă sursa citată.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Franck Ribery
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close