Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Grupa D. Heerenveen face scor cu Ventspils, dar Hertha învinge Sporting şi merge în 16-imi

Grupa D. Heerenveen face scor cu Ventspils, dar Hertha învinge Sporting şi merge în 16-imi

Grupa D. Heerenveen face scor cu Ventspils, dar Hertha învinge Sporting şi merge în 16-imi
16 Dec 2009   •   22:09

După trecerea a 45 de minute din meciurile ultimei etape, situaţia locului doi în grupa D era încă neclarificată. Hertha şi Heerenveen se luptau, de la distanţă, pentru 16-imile Europa League, însă niciuna dintre ele nu reuşea să înscrie, pe teren propriu, în faţa lui Sporting Lisabona, respectiv Ventspils.

Cu un adversar mult mai facil în faţă, olandezii au reuşit să spargă gheaţa în minutul 55, prin Vayrynen, pentru ca trei minute mai târziu Elm să facă 2-0 pentru Heerenveen. Scorul final, 5-0, a fost stabilit prin golurile lui Sibon din minutele 77 şi 79 şi reuşita din minutul 88 a lui Janmaat, însă în minutul 70 Hertha reuşise şi ea să înscrie prin Kacar.

Graţie victorie cu 1-0 în faţa lui Sporting Lisabona, formaţie ce avea primul loc asigurat înaintea etapei, Hertha a reuşit să păstreze distanţa de două puncte în faţa lui Heerenveen şi să se califice în 16-imile Europa League.

Clasament:
1. Sporting - 11p
2. Hertha - 10p
3. Heerenveen - 8p
4. Ventspils - 3p

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: europa league
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close