Inter Milano şi FC Barcelona, campioane prin neprezentare în Italia şi Spania

17 Mai 2009   •   02:44
Inter Milano şi FC Barcelona, campioane prin neprezentare în Italia şi Spania


Internazionale Milano şi FC Barcelona au reuşit să câştige campionatele din Serie A, respectiv La Liga, cu o zi înainte de meciurile pe care le-au avut programate în acest weekend. Totul a fost posibil după ce principalele rivale la titlu au pierdut partidele disputate sâmbătă seara.

În Italia, AC Milan a pierdut cu 1-2 meciul de la Udinese şi nu s-a putut apropia de Inter în clasament. Formaţia lui Chivu a câştigat astfel al patrulea titlu consecutiv în Serie A şi primul cu Jose Mourinho pe banca tehnică.

Gaetano D?Agostino a dus pe Udinese în avantaj în minutul 31, din penalty, după ce Paolo Maldini, la al 900-lea meci pentru Milan, l-a faultat pe Antonio Floro Flores în careu. Lucrurile s-au înrăutăţit pentru oaspeţi când Cristian Zapata a dublat avantajul lui Udinese, la trei minute după pauză. Massimo Ambrosini a redus din handicap, însă a fost prea târziu pentru Milan, care i-a pus rivalei Inter al 17-lea titlu în vitrină.

De partea cealaltă, în La Liga, Barcelona şi-a adjudecat titlul şi poate pregăti liniştită finala Ligii Campionilor cu Manchester United, după ce Real Madrid, echipa aflată pe locul doi, a fost învinsă cu 2-3 la Villarreal. Barcelona s-a încununat campioană pentru a 19-a oară în istorie şi a cucerit al doilea trofeu în acest an, după Cupa Regelui Spaniei.

Antena3.ro

x close