Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Jamaica și Mexic vor disputa finala turneului Gold Cup 2015

Jamaica și Mexic vor disputa finala turneului Gold Cup 2015

Jamaica și Mexic vor disputa finala turneului Gold Cup 2015
23 Iul 2015   •   15:47

Jamaica a produs surpriza turneului de fotbal CONCACAF Gold Cup, calificându-se în finală după ce a învins cu scorul de 2-1 (2-0) reprezentativa Statelor Unite, miercuri seara pe stadionul "Georgia Dome" din Atlanta, în penultimul act al competiției.

"Reggae Boyz" s-au impus grație reușitelor din prima repriză ale lui Darren Mattocks (min. 31) și Giles Barnes (min. 36). Americanii, care au cucerit de cinci ori până în prezent trofeul Gold Cup, ultima oară în 2013, au marcat golul de onoare în debutul reprizei secunde, prin căpitanul Michael Bradley (min. 48).

Jamaica a devenit, astfel, prima echipă caraibiană calificată în finala Gold Cup, de la înființarea acestui turneu rezervat selecționatelor din cadrul Confederației de fotbal din America de Nord, Centrală și Caraibe (CONCACAF).

Jamaicanii vor întâlni în finală reprezentativa Mexicului, care s-a impus greu, cu 2-1 după prelungiri, în fața selecționatei Panama, în cealaltă semifinală a Gold Cup, tot la Atlanta, prin două lovituri de la 11 metri "pe care le-a văzut doar arbitrul american Mark Geiger", după cum precizează agenția EFE.

Naționala Panama, antrenată de columbianul Hernan Dario Gomez, a deschis scorul prin Roman Torres (min. 57), însă mexicanii au egalat prin Andres Guardado, în urma unui penalty obținut în prelungirile timpului regulamentar de joc (min. 90+11). Același Guardado a transformat și cel de-al doilea penalty, la fel de inexistent ca și primul, în minutul 105+1.

Mexicanii se calificaseră şi în semifinale tot într-un mod controversat, printr-un gol înscris din penalty în prelungirile prelungirilor.

×
Subiecte în articol: Jamaica Mexic
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close