Antena 3 CNN Sport Fotbal extern John Terry, căpitanul lui Chelsea şi al naţionalei Angliei, va fi urmărit penal pentru rasism

John Terry, căpitanul lui Chelsea şi al naţionalei Angliei, va fi urmărit penal pentru rasism

John Terry, căpitanul lui Chelsea şi al naţionalei Angliei, va fi urmărit penal pentru rasism
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    22 Dec 2011   •   11:12

Căpitanul lui Chelsea şi al naţionalei Angliei, John Terry, va fi urmărit penal pentru rasism, fundaşul englez fiind acuzat de insulte rasiste la adresa jucătorului Anton Ferdinand de la Queens Park Rangers, în timpul unui meci din Premier League.

Incidentul s-a produs la meciul disputat pe 23 octombrie, pe Loftus Road, între Queen's Park Rangers şi Chelsea, câştigat de gazde cu scorul de 1-0.

John Terry trebuie să fie urmărit penal pentru tulburarea ordinii publice prin folosirea de remarci rasiste, în urma afirmaţiilor făcute într-un meci din Premier League între Queen's Park Rangers şi Chelsea, din 23 octombrie 2011. După ce am studiat probele cu atenţie, consider că posibilitatea unei condamnări este realistă şi că este în interesul public să continuăm această anchetă”, a anunţat procurorul Alison Saunders, prin intermediul unui comunicat oficial.

Decizia de a-l acuza pe John Terry a venit ca urmare a unei plângeri depuse de un spectator prezent la meciul din 23 octombrie, săptămâna trecută cei care au investigat cazul intrând în posesia unor imagini surprinse de camerele TV care pot fi folosite ca probe, imagini încă nedifuzate.

Sunt dezamăgit de această decizie şi sper să am ocazia de a-mi dovedi nevinovăţia cât mai curând posibil. Nu am făcut remarci rasiste la adresa nimănui şi voi lupta pentru a dovedi asta”, a declarat Terry, care apoi a adpugat: „Am fost implicat în campanii împotriva rasismului şi consider că acesta nu are ce căuta în societate”.

Prin intermediul unui comunicat oficial, Chelsea şi-a anunţat sprijinul total pentru John Terry.

Conform BBC, John Terry va apărea în faţa magistraţilor pe 1 februarie 2012 şi, în cazul în care va fi găsit vinovat, riscă o amendă de 2.500 de lire sterline.

Decizia în cazul Terry a venit la numai o zi după ce federaţia engleză l-a suspendat pentru 8 meciuri pe Luis Suarez, pentru remarci rasiste la adresa francezului Patrice Evra, atacantul lui Liverpool primind şi o amendă de 40.000 de lire sterline.


×
Subiecte în articol: Chelsea Premier League rasism Anglia
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close